OpStap op de Lemelerberg
Foto: Nico Kloek

OpStap op de Lemelerberg

LEMELE - Op donderdagavond 6 augustus verzorgt Landschap Overijssel een ‘OpStap’ excursie op de Lemelerberg. Onder leiding van een natuurgids Bram Jongsma kun je een prachtige wandeling maken in dit bijzondere gebied. De wandeling duurt zo’n 2 tot 2,5 uur. De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 2,50 per kind. Voor donateurs is de excursie gratis. Er kunnen maximaal 9 deelnemers meewandelen. Aanmelden kan via www.landschapoverijssel.nl

Vlakbij Ommen ligt Natura2000 gebied de Lemelerberg. Met zijn ongeveer 1000 hectare is dit het grootste terrein van Landschap Overijssel. Vanaf verschillende punten kun je genieten van prachtige vergezichten. Bij helder weer zie je in het westen Zwolle liggen en in het oosten de Galgenberg, tegen de Duitse grens. Een deel van het jaar wordt de heide begraasd door een kudde van ongeveer 200 schapen waardoor er een verscheidenheid aan flora in het gebied ontstaat. De Lemelerberg heeft een rijke dierenwereld met onder andere veel vogelsoorten zoals boomleeuwerik en boompieper. Zelfs de zeldzame nachtzwaluw gebruikt dit gebied. Roofvogels als de buizerd en de raaf zijn trouwe bezoekers. Onderweg krijg je van de gids uitleg over het ontstaan van de Lemelerberg en over de prachtige flora en fauna. 

Rekening houden met Corona
Tijdens onze wandelingen houden we rekening met het coronavirus. We houden 1,5 meter afstand van elkaar. Deelnemers moeten zich daarom vooraf online aanmelden op www.landschapoverijssel.nl. Zonder aanmelding kun je niet mee. Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis.

Kijk voor meer informatie op www.landschapoverijssel.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker