Ook dit jaar is er een programma voor jong en oud.
Ook dit jaar is er een programma voor jong en oud.

Nijverdal bruist 'corona-proof'

NIJVERDAL - Het bestuur van Bruisend Nijverdal, vrijwilligers en natuurlijk de inwoners hebben er langs op moeten wachten, maar de kogel is door de kerk. Nijverdal gaat weer bruisen, de tweede week van september, coronaproof.

“Het wordt zeker groots,” zegt Ewald Aaltink, voorzitter van Bruisend Nijverdal,” maar op een andere manier dan we van voorgaande jaren gewend zijn. Maar zeker niet minder leuk.” Ewald laat het programma zien en dat belooft heel wat. "We beginnen donderdag 10 september met de 'Tour de Friet'. Een mobiele frietkraam rijdt prachtig aangekleed met toeters en bellen langs de verschillende verzorgingshuizen om alle ouderen te voorzien van een heerlijke puntzak friet. Vrijdag hebben we onze eigen drive in bioscoop op het marktplein, met plaats voor 80 tot 100 auto's! Zaterdag is er het gezelligste café van Nijverdal. Een gezellig avond voor een zo breed mogelijk publiek, dit jaar niet in één tent, maar in verschillende 'tenten'. Ieder café/terras van Nijverdal brengt deze avond hetzelfde programma met dezelfde muziek, dus alle inwoners genieten van hetzelfde maar dan op verschillende locaties. Er zijn een aantal spelelementen met mooie maar vooral ludieke prijzen. Zondag 13 september starten we met de traditionele grootste kerkdienst van onze gemeente, dit jaar niet in onze tent maar online. Deze oecumenische kerkdienst wordt uitgezonden via ons YouTube kanaal en de lokale omroep. 's Middags staat in het teken van een puzzeltocht met voor ieder vorm van verplaatsing een eigen route.Kies wat het beste bij jou en jouw gezin past."
Bij de voorbereidingen heeft de organisatie uitgebreid overleg gehad met de gemeente en alle onderdelen zijn in principe 'coronaproof'. "Een veilig en gezond 'Bruisend Nijverdal' organiseren voor alle inwoners was onze insteek en dat is volgens ons gelukt. Als de mensen zich goed aan de richtlijnen houden, maken we er met z'n allen een geweldig feest van."
Om alles kostendekkend te maken, kunnen ze nog sponsors gebruiken. "We missen dit jaar onze grootste inkomstenbron: de drankverkoop. En we bieden het grootste deel van het programma gratis aan. Maar, ook de sponsorpakketten zijn dit jaar 'coronaproof'," lacht Ewald. Wil je je aan het Nijverdalse feest verbinden door dit te sponsoren? Stuur een mailtje naar sponsorzaken@bruisendnijverdal.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker