Afbeelding

Kerken Daarle hervatten diensten

Algemeen

DAARLE - Het was een moment waar veel kerkgangers al even naar uitkeken: het hervatten van de gebruikelijke kerkdiensten. Ook de Hervormde Gemeente Daarle en Gereformeerde Kerk Daarle hebben veel werk verricht om weer de deuren te kunnen openen.

Sinds afgelopen zondag zijn de morgendiensten weer hervat in de beide kerken aan de Dalvoordeweg. De afgelopen maanden waren wel een beproeving om tot dit punt te komen. Zo werd achter de schermen druk gewerkt door een speciale corona-commissie. Er werden online-diensten gehouden die goed bekeken en beluisterd werden. Ook de diverse kerkelijke commissies konden online vergaderen en het nodige gemeentewerk afhandelen. Zo kon men er ook telefonisch zijn in deze moeilijke tijd voor parochianen die sterk behoefte hadden aan contact.

Veel maatregelen
Hoewel er nu weer meer mogelijk is, blijven wel veel voorzorgsmaatregelen nodig. Het virus is immers nog niet weg. Samenkomen op 1,5 meter afstand zorgt onder meer voor aangepaste looproutes, dat kerkgangers niet op hun vaste plek kunnen zitten en ook het zingen blijft even achterwege. Maar, zo benadrukken de parochies in het gezamenlijke kerkblad: het belangrijkste blijft wél hetzelfde: Jezus Christus. Ook nu betrokken bij ons als mensen. De kerk komt daarnaast al eeuwen samen, zowel op mooie momenten als tijdens uitdagingen. De verandering van vorm zal dit dan ook niet tegenhouden, zelfs met een onzekere toekomst.

Stappenplan
Hoewel de kerkdeuren weer open mogen, moeten bezoekers zich wel aan een uitgebreid stappenplan houden. De belangrijkste regel is uiteraard dat mensen bij verkoudheidsklachten thuis moeten blijven. Bij binnenkomst moet men de handen desinfecteren en een coördinator wijst een plaats aan. Verder is er geen collecte in de dienst en bij het verlaten van de dienst gaat dit rij voor rij. Dit alles moet zorgen voor een veilig kerkbezoek voor iedereen.

Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 1 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 4 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 7 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 7 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 20 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 22 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk gisteren
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 24 apr, 11:51