Afbeelding

Gewichtheffer Nikki Löwik geeft workshops

Algemeen

NIJVERDAL - In een land als Nederland waar het olympisch gewichtheffen een kleine sport is, is het uitzonderlijk als een atleet het tot internationaal niveau kan schoppen, en dat is precies wat Nikki Löwik in minder dan twee jaar tijd voor elkaar heeft gekregen.

In het gewichtheffen kent men twee onderdelen waarbij een zwaar gewicht boven het hoofd getild moet worden: Het trekken of ‘snatch’ en het stoten of ‘clean and jerk’. Met een snatch van 86 kilo en een clean and jerk van 104 kg mag zij in september op 19-jarige leeftijd deelnemen aan het Europees Kampioenschap gewichtheffen voor junioren. Als zij haar progressie de komende maanden goed voortzet zou ze zelfs kans maken op een medaille - een vooralsnog unieke prestatie voor een Nederlandse gewichtheffer op die leeftijd!

Sponsoring
Dat gewichtheffen in Nederland een kleine sport is betekent echter dat er weinig sponsors zijn en weinig geld in de sport om gaat. Om internationale wedstrijden zoals het EK te kunnen bekostigen organiseert Nikki met haar coach op 8 en 9 augustus workshops. Deze workshops vinden plaats bij TWEE12 CrossFit in Nijverdal en zijn geschikt voor iedereen die zijn of haar vaardigheden in de snatch en clean en jerk willen verbeteren! Er is een workshop voor beginners en een workshop voor de meer ervaren CrossFitter. Voor deze workshops komt Nikki’s coach, Jeremy Regensburg, die al jarenlang zowel volkomen beginners als meerdere, Nederlandse kampioenen begeleidt, naar Nijverdal om samen met Nikki deze workshops te geven.

De gehele opbrengst van deze workshops is ter ondersteuning van de kosten voor het EK. Deze workshops zijn ook toegankelijk voor niet leden van TWEE12. Meer informatie over de inhoud van de workshops en aanmelden hiervoor vind je op de website van TWEE12 CrossFit Nijverdal www.twee12.com.

Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 1 uur geleden
Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 3 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 16 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 17 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 23 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland gisteren
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 apr, 07:54
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29