Gewichtheffer Nikki Löwik geeft workshops

NIJVERDAL - In een land als Nederland waar het olympisch gewichtheffen een kleine sport is, is het uitzonderlijk als een atleet het tot internationaal niveau kan schoppen, en dat is precies wat Nikki Löwik in minder dan twee jaar tijd voor elkaar heeft gekregen.

In het gewichtheffen kent men twee onderdelen waarbij een zwaar gewicht boven het hoofd getild moet worden: Het trekken of ‘snatch’ en het stoten of ‘clean and jerk’. Met een snatch van 86 kilo en een clean and jerk van 104 kg mag zij in september op 19-jarige leeftijd deelnemen aan het Europees Kampioenschap gewichtheffen voor junioren. Als zij haar progressie de komende maanden goed voortzet zou ze zelfs kans maken op een medaille - een vooralsnog unieke prestatie voor een Nederlandse gewichtheffer op die leeftijd!

Sponsoring
Dat gewichtheffen in Nederland een kleine sport is betekent echter dat er weinig sponsors zijn en weinig geld in de sport om gaat. Om internationale wedstrijden zoals het EK te kunnen bekostigen organiseert Nikki met haar coach op 8 en 9 augustus workshops. Deze workshops vinden plaats bij TWEE12 CrossFit in Nijverdal en zijn geschikt voor iedereen die zijn of haar vaardigheden in de snatch en clean en jerk willen verbeteren! Er is een workshop voor beginners en een workshop voor de meer ervaren CrossFitter. Voor deze workshops komt Nikki’s coach, Jeremy Regensburg, die al jarenlang zowel volkomen beginners als meerdere, Nederlandse kampioenen begeleidt, naar Nijverdal om samen met Nikki deze workshops te geven.

De gehele opbrengst van deze workshops is ter ondersteuning van de kosten voor het EK. Deze workshops zijn ook toegankelijk voor niet leden van TWEE12. Meer informatie over de inhoud van de workshops en aanmelden hiervoor vind je op de website van TWEE12 CrossFit Nijverdal www.twee12.com.

Meer berichten
 
Auto zoeker