Afbeelding
Foto: M.Tempert

De Lantaarn gaat elke zaterdag weer aan

Algemeen

De Lantaarn gaat elke zaterdag weer aan

HELLENDOORN - Jasper van de Kolk heeft samen met zijn team kans gezien een leuk programma samen te stellen voor De Lantaarn, zodat ze in ieder geval weer elke zaterdagavond en sommige andere dagen vertier kunnen bieden.

Na een eerste dip en afwachten wanneer ze weer konden knallen, ging de knop om en begonnen ze plannen te maken voor activiteiten die wél mogelijk waren. "Het was echt wel even slikken," vertelt Jasper. "We waren net weer goed op dreef en toen konden we ineens niets meer. Wat een domper! Vooral het feit dat er weinig perspectief was, maakte het moeilijk. In die tijd hebben we de hele Lantaarn geverfd en waar nodig opgeknapt. Omdat De Lantaarn doven voor ons geen optie is, zijn we aan de slag gegaan met dingen die wel kunnen. Zo hebben we de 'sit down pub' gecreëerd. Want, ja, binnen mogen de gasten alleen zitten. Ze mogen niet dansen en niet meezingen. Dat betekent wel dat we maar zo'n 50 gasten kunnen verwelkomen, waar er anders vaak 400 binnen zijn. En dat vraagt om aangepaste muziek. We kunnen geen grote live-bands bekostigen zo. Maar we kunnen wel lokale bands een podium bieden en dat is hartstikke leuk!" Als compensatie voor het Helders Fees, dat anders dit weekend Hellendoorn op z'n kop zou zetten, is De Lantaarn vrijdag, zaterdag en zondag open. "We hebben voor het eerst in de geschiedenis van De Lantaarn een terras. Zeker met het mooie weer dat er aankomt, kunnen we onze gasten zo een leuk uitje bezorgen." Ter afwisseling houden ze hun bekende thema-avonden. "Die zijn ook kleiner van opzet, maar wel met dezelfde insteek en even goede dj's. We hebben ook de live-experience, waarbij we een live concert op groot scherm vertonen. En we zijn aan het kijken hoe we de pubquiz weer op kunnen starten.

Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 1 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 14 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 15 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 21 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 23 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival gisteren
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39