Column: Saamhorigheid

En zo gebeurde het dat na de ouderen en zwakkeren nu toch ook onze jongeren aan de beurt zijn in het kader van corona. In een land waar zoveel saamhorigheid is, is er verdeeldheid in en over de omgang met de coronamaatregelen en de daarbij behorende regels. In zo’n verdeeldheid moeten we dan ook nog de jeugd bereiken om hen van goede adviezen te voorzien. Ja, daag!

Veel ouders weten ook niet hoe ze met hun kind belangrijke nieuws (actualiteiten) moeten bespreken. Een jongere voor de tv zetten en een speciale uitzending laten volgen van het RIVM en meneer Rutte, is voor hen een uitzit-moment en zet geen zoden aan de dijk. Als ouders ligt er een algemenere taak om regelmatig het nieuws te bespreken en niet alleen te praten over wat wel en niet mag, maar geef ook je mening erover. Discussieer, dat is goed voor ieders ontwikkeling. Wat vind jij er nu van? Wat zou jij doen? Als je dat als ouder(s) regelmatig doet, dan is het ook makkelijker om een jongere nu bij de corona perikelen te betrekken. Überhaupt met alles wat er in ons leven voorbij komt.

Oh ja, jongeren denken er misschien anders over dan jij als (groot)ouder(s) en dat moet geen probleem zijn, ook daar kun je het met ze over hebben.

De jeugd kijkt Netflix en YouTube en luistert muziek. Misschien ligt daar een oplossing. Welke rapper lukt het om een rap te maken waarin corona en het effect duidelijk wordt voor onze jongeren waardoor zij zich wel bewust worden van de gevolgen van hun saamhorigheid.

Volgende week beginnen zij weer “saamhorig” hun activiteiten op school en daar willen we geen kaalslag door corona.

Ingrid Aaltink
Kennis Educatie Centrum

Meer berichten
 
Auto zoeker