Afbeelding

Column: Lang leve de Lokale Omroep

Algemeen

In de auto op weg naar de chiropractor in Rijssen luister ik naar Radio Oost met Goeie Morgen Overijssel. Ik vind het een leuk programma op een lekkere zender. Fijne muziek, leuke presentatoren en actueel nieuws uit de regio. Ik luister naar een interview met een teamleider van Scholengemeenschap Erasmus in Almelo waar één geval van Corona is geconstateerd. De man is niet in paniek te brengen ondanks het spervuur van vragen in die richting: “Nee ik slaap goed, nee ik maak me geen zorgen, nee we gaan geen mondkapjes dragen, we houden ons aan de regels van het RIVM.” Ook is er iedere dag een stelling. Vandaag is het “Mag het licht uit”, over de onnodige verlichting die ‘s nachts aan is op onder andere bedrijventerreinen. Een onderwerp dat me aanspreekt, want ik erger me aan de massale verlichting rond mijn huis van buitenlampen, tuinverlichting, schijnwerpers en lantaarnpalen. Voor het slapen gaan kijk ik graag naar de maan en de sterren en niet naar een zee van kunstlicht. Luisteraars kunnen muziek aanvragen die bij het onderwerp past. “Mag het licht uit” van de Dijk is al langs gekomen, “In het donker“ van Kadanz ook en natuurlijk “Shine a Light” van Katrina & the Waves. Voor je het weet sta je voor de deur bij de chiropractor in Rijssen.

Deze week bestaat onze eigen lokale zender HOi (voorheen LOH) 16 jaar. Iedere dag radio en de kabelkrant. In het weekend televisie. Gerund door uitsluitend vrijwilligers. Niet altijd vlekkeloos, niet altijd zonder strubbelingen, niet altijd geweldige kwaliteit. Maar met passie gemaakt en ondank alles nog steeds springlevend. Een technische staf van voornamelijk jongelui. De techniek van HOi is steeds beter voor elkaar. Er worden zowaar uitzendingen gemaakt waar men zich niet voor hoeft te schamen. Een zender die leeft bij de bevolking. Een felicitatie waard voor de 16-jarige. Ook de politiek waardeert de zender. Gaan zij HOi feliciteren met het feit dat ze weer zijn aangewezen als lokale publieke media-instelling door bij de gemeenteraadsvergaderingen vanaf september de naam “Raadspleinagenda” te gebruiken? Raadsplein was de naam van het politieke programma van HOi. Bertus Bannink en Henk Piksen bedachten de naam voor het programma dat een begrip werd in de gemeente. Waar de politici graag hun verhaal hielden, de kijkers met belangstelling naar keken en van alles van vonden. Twee jaar geleden hield het op te bestaan. Hoog tijd dat er op HOi een nieuw politiek programma komt. In een nieuw jasje. Met nieuwe mensen, met frisse ideeën. Wie durft?


weedebee

De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 4 mei, 12:42
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 3 mei, 14:02
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 3 mei, 12:12
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07