Afbeelding

Burgemeester Raven: complimenten aan organisatie en sponsoren

Algemeen

Voorwoord

Dit jaar vindt alweer de tiende editie plaats van Bruisend Nijverdal. Ondanks de uitzonderlijke tijd waarin we met elkaar leven, is de organisatie er samen met de vele sponsoren vol creativiteit in geslaagd om een aantrekkelijk meerdaags programma neer te zetten voor jong en oud. Dat is kenmerkend voor de kracht van de mensen en organisaties in onze samenleving: we zetten samen de schouders eronder om ondanks de grote uitdaging toch met creatieve oplossingen te komen. Een groot compliment aan de organisatie en de sponsoren dat ze dit met elkaar voor elkaar hebben gekregen.

De afgelopen maanden hebben we moeten wennen aan de nieuwe werkelijkheid. Ik vind het hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen zich echt inspannen om afstand te blijven bewaren, zodat we allemaal gezond blijven. Natuurlijk valt dat soms niet mee. Toch is dit écht de enige manier om gezondheidsrisico’s voor de meest kwetsbaren in onze samenleving te voorkomen. En ook tijdens Bruisend Nijverdal geldt: als je hoest of verkouden bent, blijf je thuis en kun je de activiteiten van Bruisend Nijverdal volgen via het YouTube-kanaal.

Hoe mooi is het dat Bruisend Nijverdal dit jaar begint met een smakelijke verrassing voor alle hulpverleners en bewoners in de diverse verzorgingshuizen. Zij maken een pittige tijd door met moeilijke omstandigheden voor ouderen die lange tijd geen bezoek konden ontvangen. Fijn dat we als eerste aan hen denken tijdens Bruisend Nijverdal. Op de tweede dag beleven we Bruisend Nijverdal vanuit onze stilstaande auto op het Marktplein. Luisterend naar de FM-radio en kijkend naar het grote scherm met de iconische Queen-film over de jaarlijkse Top 2000-klassieker Bohemian Rhapsody.

Op zaterdag staat het gezelligste café en terras van Nijverdal op het programma met diverse tenten in het centrum. Ook tijdens deze activiteit van Bruisend Nijverdal houden we anderhalve meter afstand van elkaar en wassen we regelmatig onze handen. Zondag staat vanaf 10.00 uur traditioneel de Kerkdienst op het programma. Dit keer een echte gezinsdienst met het thema: ‘God geeft hoop!’ De dienst is live te volgen via HOi Tv en via het YouTube-kanaal van Bruisend Nijverdal.

De laatste dag van Bruisend Nijverdal is traditioneel de Nijverdalse Familiedag met een wandel-, fiets- en autopuzzeltocht voor jong en oud. De tochten zijn uitgezet door enthousiaste vrijwilligers. Aanmelden voor deze tochten kan eenvoudig via de website van Bruisend Nijverdal.

Met afstand zijn we toch samen tijdens de vier bruisende dagen. Geniet ervan.

Anneke H. Raven

burgemeester

Afbeelding
BoekStart Voorleesuurtje vol leuke verhaaltjes 23 minuten geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 12 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 14 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 14 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 18 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 20 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 23 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online gisteren