<p>De Zweef afgelopen zaterdag in actie tegen Hattem (2-0)&nbsp;</p>

De Zweef afgelopen zaterdag in actie tegen Hattem (2-0) 

(Foto: Bart Broens)

Er wordt weer gesport na de zomerstop

HELLENDOORN – Sporters kunnen na de zomerstop weer deels energie kwijt in hun sporttenue. Velden en zalen zijn, ondanks beperkingsmaatregelen, weer open.

Bij RKSV De Zweef kunnen voetballers de noppen ook in het veld zetten. Voorzitter Erik Heuver is blij dat midden augustus de bal weer is gaan rollen, maar het gaat nog niet als voorheen. “Het gaat goed, maar het coronaverhaal is drie keer niks. Wij kunnen niet de vereniging zijn die we willen zijn”, zegt Heuver. De voorzitter baalt ervan dat leden en publiek na de wedstrijd niet allemaal in de kantine kunnen verblijven. De anderhalve meter kan daar niet worden gewaarborgd. “Wij hebben voorgesteld om tenten buiten te zetten zodat mensen toch nog enigszins beschut van een drankje kunnen genieten tijdens en na de wedstrijd. Echter mocht dat niet van de gemeente. Daar baal ik van.” Niet alleen voor voetballer en supporter is dit jammer, ook financieel is dit een tegenvaller. “Het kost klauwen met geld. Als verenigingen nog een keer moeten sluiten in verband met een eventuele tweede golf, krijgen we echt problemen als club.”

Voor sportverenigingen die financieel getroffen zijn, komt er een rijksregeling die vanaf 15 september aangevraagd kan worden. Johan Miener van de gemeente Hellendoorn belicht deze zogenoemde TASO-regeling: “Deze tegemoetkoming is voor amateurorganisaties die ten minste twintig procent van hun omzet zijn verloren, als gevolg van de coronamaatregelen.”

Er zijn ook verenigingen die opgelucht adem halen. Harry Bargboer van Taekwondo Nijverdal zegt dat hun vereniging geluk heeft gehad. “De gemeente zette zaalhuren stop en onze leden hebben hun contributie doorbetaald”, aldus de penningmeester. In de zomervakantie konden zij doorgaan met het stijlgedeelte van hun sport. In de zomervakantie zijn de leden doorgegaan met deze non-contact trainingen. 17 augustus mocht het contactgedeelte weer opgepakt worden. “Ik denk dat vooral verenigingen met kantines het hardst getroffen zijn.” Toch is ook bij Taekwondo niet alles rozengeur en maneschijn. Het is nog de vraag of grote toernooien door kunnen gaan. Hierover weten we 1 december meer. “Je bent voorbereid en je moet oplossingen zien”, zegt Bargboer optimistisch.

Meer berichten
 
Auto zoeker