Expositie Eigen Oogst 2020 afgelast

HELLENDOORN - Het bestuur van de Stichting Eigen Oogst, dat jaarlijks de expositie van beeldende kunst organiseert voor amateurkunstenaars uit de gemeente Hellendoorn, heeft een moeilijk besluit genomen en de expositie Eigen Oogst 2020 afgelast.

Er is zorgvuldig afgewogen of het verantwoord is om dit jaar de 18e expositie voor amateurkunst in De Smidse door te laten gaan. Misschien tegen beter weten in, hoopte het bestuur dat er na de zomer oplossingen zouden zijn om het coronavirus te bestrijden en de risico’s op besmettingen te beperken. Helaas blijkt dat het tegendeel waar is. Juist het grote succes van ‘Eigen Oogst’, met ieder jaar ruim tweehonderd deelnemende kunstenaars, de inzet van tientallen vrijwilligers en duizenden bezoekers, maakt dat het niet veilig is om de expositie Eigen Oogst in november te laten doorgaan.

Alternatieven
Er is nog overwogen alternatieven te ontwikkelen voor de expositie maar deze zijn niet te vergelijken met de sfeer, de emotie en kracht van de expositie die Eigen Oogst jaarlijks uitstraalt. In november 2021 hoopt de stichting alsnog de 18e editie van Eigen Oogst te organiseren.

Kijk voor actuele informatie op www.eigenoogst.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker