Cursus Betrokken Omgeving

NIJVERDAL - Evenmens en Impluz starten op 20 oktober met de Cursus Betrokken Omgeving. Een cursus gericht op mantelzorgers die mensen met psychische problemen ondersteunen. Zoals dementerenden, mensen met depressie, autisme of niet-aangeboren hersenletsel.

Zorg voor deze groepen vraagt soms veel incasseringsvermogen en flexibiliteit. Deze periode met maatschappelijk onrust werkt dan ook niet het voordeel. Een goede balans vinden tussen zorgen voor de ander en ontspanning en zorgen voor jezelf is soms erg moeilijk. Dat kan tot klachten van spanning en stress leiden en zelfs psychische overbelasting veroorzaken. De cursus Betrokken Omgeving geeft in 4 bijeenkomsten handvatten aan mantelzorgers om een goed evenwicht te vinden tussen zorgen voor de naaste en zorgen voor zichzelf. De cursus start op dinsdag 20 oktober van 19.30 tot 21.30 uur in Het Timmerhuis in Nijverdal. Voor de deelnemers zijn er geen kosten aan verbonden.

Uitdagend werk
Mantelzorgers zijn geen beroepsmatige zorgverleners, maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen. Door de veranderingen in de zorg wordt er verwacht dat de naasten meer inspringen. Het komt regelmatig voor dat mantelzorgers daarbij teveel hooi op hun vork nemen, wat kan leiden tot fysieke en psychische klachten. Een goede balans bij de mantelzorger zelf van de draaglast en draagkracht is dan van groot belang. Om de mantelzorgers met stress- en spanningsklachten te ondersteunen organiseert team ggz-preventie de cursus Betrokken Omgeving voor de inwoners van de gemeente Hellendoorn.

Aanmelden
Aanmelden kan tot 6 oktober. Wilt u meer informatie? Bel of mail Impluz:info@impluz.nl of 0570-604 900. Direct aanmelden voor de cursus kan via Evenmens: Jacqueline Broekhof mail jbroekhof@evenmens.nl of bel 0548-638830.

Meer berichten
 
Auto zoeker