Afbeelding

Activiteiten voor Wereld Alzheimer Dag

Algemeen

NIJVERDAL/HELLENDOORN - In deze roerige crisistijd is alles heel bijzonder. Ondanks alles vindt de werkgroep Alzheimercafé Hellendoorn/Nijverdal het fijn om zelfs twee avonden in september te organiseren om met een kleine groep belangstellenden en op deze manier aandacht te kunnen besteden aan Wereld Alzheimer Dag.

De werkgroep Alzheimercafé Hellendoorn/Nijverdal vond dat het hoog tijd wordt om in een gezellige, ongedwongen, maar toch verantwoorde sfeer gelijkgestemden elkaar weer te laten ontmoeten.

Leuke avonden
Op maandag 21 september en woensdag 23 september 2020 organiseren zij voor de vaste doelgroep van mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorger(s) een muzikale avond. Deze zal gehouden worden in de grote zaal van restaurant “Noabers”, Dorpsstraat 26 te Hellendoorn. U bent 21 of 23 september vanaf 19.15 uur van harte welkom in de grote zaal van “Noabers” in Hellendoorn.

Leuke avond
We verwelkomen u dan met een kop koffie/thee in een ontspannen sfeer, waarbij u met bekenden of andere bezoekers van het Alzheimercafé gezellig aan een tafeltje de actualiteit van dat moment met elkaar kunt bespreken. Uiteraard vragen we u wel de 1,5 meter in acht te nemen. Zo rond 19.30 uur zullen we de avond openen en zal één van de casemanagers het één en ander rondom de waarde van zang en muziek bij het ophalen van herinneringen duidelijk maken. Er zullen intermezzo’s plaatsvinden met een optreden van onze lokale zanger Dennis van Dam. Dit alles onder het genot van een hapje en drankje.

Aanmelden
Er is wel een maximum aantal deelnemers per avond: 30 personen. Dat betekent dus wel dat u zich wel moet inschrijven om deel te kunnen nemen aan één van deze avonden. U kunt zich tot 19 september 2020 aanmelden voor één van deze avonden bij het Alzheimercafé Hellendoorn/Nijverdal per mail alzheimer.cafe.hellnijv@gmail.com. Wilt u naast het aantal mensen waarmee u komt ook de avond (maandag 21 of woensdag 23) ook uw telefoonnummer en adres vermelden. Dit voor nader contact wanneer dit nodig mocht zijn.

Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 6 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 8 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 11 uur geleden
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 14 uur geleden
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 16 uur geleden
Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark 17 apr, 19:45
Afbeelding
Inge fotografeert hobby's: Renate houdt van schilderen 17 apr, 18:05
De drone stuurt de coördinaten door zodat de vrijwilligers de dieren of nesten kunnen weghalen.
Project opsporen en redden 17 apr, 13:53