Foto:Thomas Klomp

Grotestraat genomineerd voor nieuwe Green Cities Award

NIJVERDAL - De Grotestraat is genomineerd voor een prestigieuze internationale prijs. Het project is geselecteerd omdat het een voorbeeld is van hoe steden in de toekomst kunnen worden vormgegeven. Verstedelijking en klimaatverandering vragen om nieuwe oplossingen om de kwaliteit van het leven in onze steden te behouden en te verbeteren. Door specifiek gebruik te maken van de groene ruimte geeft Nijverdal hier het goede voorbeeld. 

Margreet Overmeen – Bakhuis, wethouder Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken, is trots op de nominatie: “Geweldig dat onze Grotestraat Nederland gaat vertegenwoordigen en een voorbeeld vormt voor de toekomstige inrichting van steden. Hier mogen we met elkaar trots op zijn, want de inrichting van de Grotestraat is tot stand gekomen door een geweldige samenwerking met onze inwoners en ondernemers.”

Nederlandse projecten
Voor de internationale prijsvraag waren diverse Nederlandse projecten aangedragen. Uiteindelijk is de keuze op het project in Nijverdal gevallen: “Meest inspirerend, met een originele, context gevoelige toepassing waarin beplanting, passieve waterzuivering en sociale interactie subtiel en bijzonder ontworpen bij elkaar komen.“ De herinrichting van de Grotestraat is uitgevoerd door OKRA Landschapsarchitecten in opdracht van de Gemeente Hellendoorn. Goede tweede was het groene schoolplein van OBS het Spectrum in Almere. Het heringerichte Industrieplein in Hengelo eindigde als derde. 

Bekendmaking
Met de nominatie concurreert Nijverdal nu met vijf andere landen, waar ook inspirerende oplossingen zijn genomineerd. De zes projecten worden de komende periode beoordeeld door een internationale vakjury. Het internationaal winnende project wordt op 2 december bekend gemaakt. De zes deelnemende projecten staan op thegreencity.eu/award. De Award is een initiatief van Green Cities for a Sustainable Europe. Dit is een platform dat de vergroening van de openbare ruimte stimuleert door innovatieve ideeën, informatie op basis van wetenschappelijk onderzoek en technische expertise aan te bieden. De activiteiten van dit platform richten zich op bepaalde thema’s: gezondheid, klimaat, economie, biodiversiteit en sociale cohesie.

Meer berichten
 
Auto zoeker