Foto: ANNAUF

Veel lof voor coronaproof programma Bruisend Nijverdal

NIJVERDAL - “Donders, donders, donders gaaf.“ Ewald Aaltink, voorzitter van Bruisend Nijverdal doet een woordje na afloop van Bruisend Nijverdal, editie 2020. Afgelopen zondag om 19.00 uur zaten het bestuur en de vrijwilligers van dit jaar coronaproof bij elkaar om deze enorm geslaagde dagen af te sluiten. “Moe, maar super tevreden”, vat de voorzitter het gevoel van het team samen.

“Ik heb met veel teams en clubjes mogen werken, maar het team van Bruisend Nijverdal is wel de meest geoliede”, vertelt Ewald trots. “Ga er maar aan staan... Half juli besloot het bestuur om de inwoners ook dit jaar te trakteren op een Bruisende editie, ondanks het nare virus dat ons land nog steeds in zijn greep houdt. Eerder konden we dit besluit niet nemen, omdat het vanuit de overheid nog niet bekend was gemaakt wat er wel en niet mocht.”

Het team van Bruisend Nijverdal bestaat uit een aantal commissies: PR, techniek en de sponsorcommissie. Iedereen kent elkaars vaardigheden en ervaring. Dit, gecombineerd met een enorme dosis enthousiasme en een niet lullen, maar poetsen mentaliteit, resulteerde in een coronaproof programma voor alle inwoners.

Oudere inwoners in onze gemeente genoten op donderdag binnen en buiten van de puntzakken friet en uiteraard van Mieke Telkamps Brandend zand, dat uit de boxen schalde. “Völle lekkerder dan in zôn bakkie”, verzuchtte menigeen.

De vrijdagavond was al snel uitverkocht, een programma waar heel Nijverdal dus al snel warm voor liep. Deze avond klonken de nummers van Queens Bohemian Rhapsody uit de radioboxen van 80 auto’s, die op het prachtig en sfeervol verlicht marktplein stonden. Om in de sfeer te komen, hadden een aantal Nijverdallers oldtimers geregeld. “Uniek en heerlijk in ons eigen Nijverdal.” Adequaat personeel en materiaal van lokaal bedrijf EG Computer Specialisten verhielp de storing, want… the show must go on. Lokale ondernemers hadden met elkaar een tjokvolle goodiebag geregeld dat bij vertrek werd uitgedeeld.

Niet alleen de vrijdagavond, maar ook de zaterdagavond lieten de Nijverdallers zien dat ze wel degelijk een bruisend dorp hebben. Tijdens het evenement de ‘Gezelligste kroeg in Nijverdal’ waren alle plekken in de lokale kroegen uitverkocht.


ANNAUF

Een perfect in elkaar gedraaid programma was bij alle kroegen op grote schermen synchroon te volgen. Razende reporter Bas Jongejan zorgde ervoor dat kroegtijgers in Murphy’s konden zien wie er bij Toi Toi zaten en hoe zij poffertjes van Dirk Poffers wonnen. Later op de avond was op de caféschermen en thuis via een live stream op YouTube te zien dat N’Joy-bezoekers het bruine fruit met mosterd en mayo buit maakten en dat bij de winnaars van de Budde de Heldernse Klepperbloazers de feesttuin in marcheerden en daar de feeststemming nog verder omhoog joeg. Alle 7 deelnemende kroegen kregen een beveiliger van Bruisend Nijverdal. Veiligheid voor alles en dat verliep prima.

Na deze oergezellige avond was het op zondag natuurlijk tijd voor de speciale bruisende kerkdienst. De organisatie ontving veel mooie reacties op de online kerkdienst die zondagochtend plaatsvond. “Een echte gezinsdienst met een opbeurend en actuele boodschap. God geeft hoop.” Advendo en VEG Beth Shalom verzorgden de muzikale begeleiding, Lokale omroep HOi zond het geheel uit.

Daarna was het tijd voor de speciaal voor deze editie uitgezette puzzeltochten. Burgemeester Anneke Raven reageerde zeer tevreden, toen zij met haar partner zondag op de Evenementenweide verscheen om samen met meer dan 300 inwoners mee te doen aan de fietspuzzeltocht. 300 andere deelnemers puzzelden wandelend of met de auto door de omgeving. “We kwamen op plekken waar we nog nooit zijn geweest.“ De uitslag van deze puzzeltochten wordt via de mediakanalen van onder andere Bruisend Nijverdal en Hart van Hellendoorn-Nijverdal bekend gemaakt.

Ewald sloot zijn woordje af om de sponsoren nogmaals enorm te bedanken. “Onze trouwe sponsoren hebben heel snel en enthousiast gereageerd in augustus, toen wij hen belden, waardoor deze mooie dagen mogelijk zijn gemaakt.” 

Meer berichten
 
Auto zoeker