(voormalig werkzoekende) Eli met zijn werkgever Fred Mak - directeur Sepawand
(voormalig werkzoekende) Eli met zijn werkgever Fred Mak - directeur Sepawand

Twenteportaal: Tinder voor werkgevers

Algemeen

HELLENDOORN - “Geen weggegooid talent”, daar strijdt Werkplein Twente voor. Werkzoekenden zijn niet altijd zichtbaar, zeker niet wanneer deze een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Daarom komt Werkplein Twente binnenkort met een nieuw medium: het Twenteportaal.

“Potentieel talent moet een podium hebben”, meent projectleider Jamie van der Zwan. Hoewel deze mensen zich volgens Van der Zwan niet altijd goed kunnen presenteren, kunnen ze wel presteren. Het Twenteportaal moet hiervoor de oplossing zijn. “Dit portaal geeft talent een gezicht.”

Werkgevers weten welke wensen ze hebben, het portaal zorgt voor een overzichtelijke ‘vraag en aanbod’-constructie. “Werkgevers weten niet wie er beschikbaar is”, zegt Van der Zwan. Via werkcoaches worden mensen ingeschreven voor het portaal. Daar kunnen werkgevers kijken of er werkzoekenden zijn die op één lijn zitten met het personeel waar zij naar op zoek zijn.

“We zijn nu bezig met een proeffase met een aantal werkgeverrelaties. Daar krijgen we veel positieve reacties op”, aldus de projectleider. Tijdens de pilot draait het concept de komende tijd in de subregio Almelo. Inmiddels denkt Werkplein Twente klaar te zijn voor het grote werk. “We zitten op de vooravond van de lancering voor heel Twente.”

Het Twenteportaal is een verbeterde versie van zijn oudere broer Talentenportaal. “Talentenportaal was sinds 2014 een eerste bescheiden versie van een digitaal platform voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt”, legt Van der Zwan uit. Dit portaal was enkel voor de gemeente Hellendoorn. Dit is inmiddels doorontwikkeld en opgeschaald. “In samenwerking met twee enthousiaste ondernemers”, voegt projectleider Van der Zwan toe.

Naast het Twenteportaal komt Werkplein Twente met een nieuw programma op haar YouTubekanaal. “Wij willen een programma maken over de Twentse arbeidsmarkt.” De organisatie gaat een informatief format opstellen om werkzoekenden en werkgevers van elkaar te laten leren. 8 oktober komt er tijdens de lancering van het portaal een speciale uitzending voor werkgevers. “De presentatie ligt in handen van Bert Eeftink, hij maakt er een leuke en luchtige uitzending van”, vertelt Van der Zwan. “De gasten laat ik nog even geheim.” Meer info? Kijk op www.hettwenteportaal.nl.

Tekst: EG-WÉL

De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 4 mei, 12:42
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 3 mei, 14:02
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 3 mei, 12:12
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07