Kinderboekenweek bij Dorcas

NIJVERDAL - Van 30 september tot en met 11 oktober is het weer kinderboekenweek. Ook de Dorcas winkel in Nijverdal besteedt hier volop aandacht aan. Het thema is dit jaar ‘Geschiedenis’.

Tijdens deze Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken! Bij Dorcas hebben ze volop keus om een boek over de geschiedenis te lezen. Er is van alles voor jong en oud, van stripboeken over Asterix en Obelisk tot Oorlogswinter van Jan Terlouw.

Actie
Bij aankoop van € 2,00 aan kinder- en jeugdboeken krijgt iedereen een kleurplaat. Deze kleurplaat kun je inleveren tot 18 oktober bij de Dorcaswinkel in Nijverdal. Voor de mooiste kleurplaten hebben wij gratis 2x2 toegangsbewijzen (ter waarde van €13,00) voor de lichtjestocht in februari. Tevens zijn er diverse troostprijzen zoals een mooi boek of voorleesboek.

Lichtjestocht
De lichtjestocht wordt georganiseerd door Staatsbosbeheer op 20 en 21 februari 2021. Dit is een avondwandeling door het verlichte bos van de Sallandse Heuvelrug. Op de route speelt zich het spannende verhaal af van Koning Helder en Koningin Sallandia. Het ging goed in het prachtige koninkrijk tot de goudkoorts uitbrak en het land werd overspoelt door goudkoortselingen. Benieuwd hoe dit verhaal verder gaat? Je hoort het allemaal tijdens de lichtjeswandeling 2021. De avond begint met een ritje met de Salland Express dat je naar het begin van de lichtjeswandeling brengt.

Meer berichten
 
Auto zoeker