Twenteportaal brengt vraag en aanbod van werk bij elkaar

TWENTE - Op 22 oktober wordt het nieuwe Twenteportaal gelanceerd. Dit is een digitaal platform voor werkgevers, waar zij kennis kunnen maken met werkzoekenden uit Twente.

Op het portaal worden kandidaten door middel van een persoonlijk profiel voorgesteld aan hun toekomstige werkgever. Hier kunnen zij dan alle belangrijke en praktische informatie vinden over de kandidaat. Alle werkzoekenden hebben een werkcoach die zorgt voor de begeleiding naar wek. Deze coaches houden de regie over het profiel, zodat dit actueel blijft.

Brede insteek
Het Twenteportaal is de opvolger van het Talentenportaal, het platform dat van eind 2014 tot eind 2019 werd gebruikt binnen de gemeente Hellendoorn. Het Talentenportaal is destijds ontstaan op verzoek van lokale werkgevers en had als doel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een gezicht geven. Het nieuwe Twenteportaal is een samenwerking tussen diverse partners, waaronder de Industriële Kring Twente, die veel overlegt met onder meer burgemeesters in de regio. Hier is veel techniek en logistiek die schreeuwt om personeel. Zo ontstond het idee voor een portaal waar werkgevers zelf konden zoeken naar mensen.

Op proef
Binnen de subregio Almelo draait momenteel een pilot met een deel van de kandidaten van Werkplein Twente om te kijken of het Twenteportaal ook aansluit bij de behoefte van Twentse werkgevers. Gerard Keupink - manager Werkplein Almelo en MT lid Werkplein Twente: “Wij willen onze gratis dienstverlening voor werkgevers en onze werkzoekenden breder onder de aandacht brengen. Het Twenteportaal is een mooi middel om dit te doen. We laten zien wat we in huis hebben. Als we werkzoekenden op deze manier kunnen ondersteunen dan moeten we dat gewoon doen. Als dit platform aan de verwachtingen voldoet, gaan we deze regionaal inzetten.”

Groeifase
Tijdens de proefdraaifase hebben 70 bedrijven de website getest. Het Twenteportaal is nu klaar om gepresenteerd te worden aan het grote publiek. Ondanks dat de Rijksoverheid op 29 september strengere maatregelen heeft afgekondigd, blijft het belangrijk om daar waar nodig bedrijven te faciliteren in hun vraag naar personeel en tegelijkertijd kansen te creëren voor kwetsbare werkzoekenden. Met het Twenteportaal gebeurt dat laagdrempelig én digitaal.

Meer berichten
 
Auto zoeker