Telefonisch spreekuur van Duurzaam Thuis

TWENTE - Vanwege de coronamaatregelen is het soms lastig om huisbezoeken af te leggen. Twentse huiseigenaren kunnen echter voor het verduurzamen van hun woning nog steeds terecht bij een wooncoach voor gratis en deskundig advies aan huis - zolang de RIVM-richtlijnen dit toestaan. Voor degenen die geen wooncoach thuis willen ontvangen, heeft Duurzaam Thuis Twente alternatieven.

Duurzaam Thuis Twente is een stichting die mensen helpt om hun woning te verduurzamen. In samenwerking met de 14 Twentse gemeenten worden huiseigenaren geholpen met duurzaam advies. In elke gemeente zijn wooncoaches actief die als woningbezitters met raad en daad bijstaan.

Gratis advies aan huis
Wooncoaches zijn goed opgeleide ervaringsdeskundigen met kennis op het gebied van wonen, techniek en duurzaamheid. Zij komen op verzoek van huiseigenaren kosteloos op bezoek om te luisteren naar woningvragen en mee te denken over oplossingen. Bijvoorbeeld vragen met betrekking tot wooncomfort, energie besparen of zelf opwekken en gasloos wonen. Nathalie Thoonsen, coördinator van de stichting, geeft aan dat de circa 50 wooncoaches staan te trappelen om de huiseigenaren te ondersteunen. Voor de wederzijdse veiligheid en gezondheid houden zij zich tijdens huisbezoeken vanzelfsprekend aan de richtlijnen van het RIVM.

Alternatieven
Voor de mensen die liever geen bezoek aan huis ontvangen, heeft Duurzaam Thuis Twente een paar alternatieven. Er bestaat allereerst een website met veel informatie: www.duurzaamthuistwente.nl. Niet alleen staat daar uitgebreide uitleg over duurzame maatregelen en subsidiemogelijkheden, de site bevat ook een aantal tools waarmee bezoekers eenvoudig een energiecheck of quickscan kunnen uitvoeren. Er wordt dan een rapport gegenereerd waarmee de huiseigenaar een eerste inzicht krijgt van de mogelijkheden tot energiebesparing en verduurzaming. Een nieuwe optie om u te laten informeren is het telefonische spreekuur. Iedere dinsdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur en elke donderdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur zijn er wooncoaches beschikbaar voor deskundige telefonische hulp. Ook buiten de spreekuren kan men contact opnemen om een afspraak te maken voor een gesprek (bellen of beeldbellen) of een huisbezoek. Het centrale nummer is: 088 185 01 30. Nathalie Thoonsen geeft ook het volgende mee: “Verduurzaming verbetert de waarde van een woning. Het verhoogt het wooncomfort en verlaagt de energielasten. En daar heb je direct profijt van. Mensen die nu niet verhuizen, maar wel bezig willen gaan met een verbouwing of verduurzaming, helpen we graag!”

Meer berichten
 
Auto zoeker