Afbeelding

Lucht bij financiële problemen

Algemeen

HELLENDOORN - Onverwachte tandartskosten, tijdelijk minder opdrachten als zzp-er, een arbeidscontract dat niet wordt verlengd, echtscheiding of een wasmachine die kapot gaat. Ook wie zijn financiën altijd goed op orde heeft, kan zomaar in financiële problemen komen.

Wat deze mensen met elkaar gemeen hebben, is de stress die ze hebben doordat ze hun rekeningen plotseling niet meer kunnen betalen. Betalingsachterstanden zijn het gevolg. Ook mensen die teveel toeslagen hebben ontvangen, komen vaak voor hoge naheffingen te staan. En wie in de WW komt, krijgt te maken van een inkomensdaling van 25 tot 30%. Als je voorheen alles net kon betalen, heb je dan ineens een groot financieel gat. In Nederland kun je dan vaak een beroep doen op allerlei toeslagen en regelingen, maar het duurt even voordat die zijn aangevraagd en worden uitgekeerd. Opvallend is dit jaar ook het aantal relaties dat niet bestand blijkt tegen het vele ‘thuiszitten’ als gevolg van de coronamaatregelen. Met alle financiële problemen van dien.

Leefgeld
Als mensen acuut te weinig geld hebben, ondersteunt het Hulpfonds hen tijdelijk met ‘leefgeld’. Hiermee krijgen de mensen lucht om hun financiële zaken weer op orde te krijgen. Daarnaast kan het fonds hen in contact brengen met de Voedselbank en indien nodig of wenselijk ook met stichting BOOM. Dat staat voor Budget Op Orde Maken, voor wie hierbij hulp nodig heeft. Als er een erg grote achterstand in betalingen is ontstaan, kan het Hulpfonds aanbieden om deze schulden over te nemen. Voor het totaal verschuldigde bedrag wordt met betrokkene een betalingsregeling getroffen, een soort lening, die maandelijks met een x-bedrag wordt terugbetaald aan het Hulpfonds zonder dat er rente wordt berekend. Hiermee neemt het Hulpfonds de onrust en paniek bij de mensen weg, zodat ze weer overzicht krijgen in hun financiële zaken en weten waar ze aantoe zijn.

Meer weten? Kijk op www.stichtinghulpfondshellendoorn.nl of bel 06-12535512.

Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 10 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 12 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 14 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 16 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 17 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 18 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 20 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 27 mrt, 17:45