Afbeelding
Foto: Shutterstock.com

Webinar Dementie van Evenmens - De weg in zorgenland

Algemeen

HELLENDOORN - In Nederland hebben we te maken met veel wetten en regels. Iedereen heeft een verplichte zorgverzekering, maar hoe verder als de hulp en zorg bij mensen met geheugenproblemen/dementie intensiever gaat worden? Bij wie kunt u terecht als u zorg en ondersteuning nodig heeft? Er kan dan een beroep gedaan worden op zorg die vergoed wordt uit één van de andere (zorg)wetten. Dit wordt besproken in een Webinar met als thema ‘Dementie – De weg in zorgenland’ op vrijdag 20 november van 10.00 tot 11.00 uur.

Consulenten dementie van Evenmens, informele zorg voor elkaar, hebben Mantelzorgmakelaar Nelleke Kruitbosch gevraagd om tijdens het webinar een aantal wetten toe te lichten. Naast de Zorgverzekeringswet, zullen de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), de Wet Langdurige Zorg (WLZ) en de Wet Zorg en Dwang aan de orde komen. Per wet is de wijze van aanvragen, het loket, de eigen bijdrage net weer anders. Zorgvragers, mantelzorgers en vrijwilligers die zorgen voor iemand met geheugenproblemen, die meer willen weten over dit onderwerp kunnen gratis deelnemen aan het Webinar. Er zijn enkele plekken voor professionals om deel te nemen.

Per gemeente
Aan het eind van het gezamenlijke gedeelte wordt de groep naar gemeente gesplitst en heeft u de mogelijkheid tot het stellen van vragen aan casemanagers dementie of cliëntadviseurs werkzaam in uw gemeente. Evenmens is werkzaam in de gemeenten: Rijssen-Holten, Hellendoorn, Raalte, Olst-Wijhe, Twenterand, Wierden en Ommen. Aanmelden kan heel makkelijk digitaal via onze website: https://evenmens.nl/webinar-dementie. Telefonisch kan ook, bel dan naar: 0548 - 638 830. Een paar dagen voor het Webinar ontvangt u de inloggegevens. Wilt u vooraf een uitleg over de deelname aan dit Webinar? Neem dan contact op via email: info@evenmens.nl.

Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 2 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 5 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 7 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 10 uur geleden
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 14 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen gisteren
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16