De Klup schakelt over op thuisactiviteiten

HELLENDOORN - De Klup Twente schakelt in de hele maand november over op allemaal splinternieuwe (vanuit) huis activiteiten voor mensen met een beperking. De Klup is ook in Hellendoorn actief, zoals met het bowlen in Nijverdal. De fysieke activiteiten kunnen niet gehouden worden, ook vanwege de kwetsbare doelgroep.

Omdat De Klup nu wat bekender is met de pandemie, kon er snel omgeschakeld worden naar leuke thuisactiviteiten. De eerste staan inmiddels op de website van De Klup Twente, maar er gaan er nog veel meer volgen. Van Wilfrieds reeënroute, het Meester Siebelink Kunstproject, tot en met bel-, fiets- en app-maatjes, de Klup Mini Bieb en de kleurige fotoparade.

Abrupte stop
Door het grote aantal coronabesmettingen in Twente moest De Klup Twente 5 november haar reguliere activiteiten in de regio weer stopzetten. Dat was een bitter besluit, want de vrijwilligersorganisatie voor mensen met een beperking ondervond in de eerste lockdown aan den lijve hoe moeilijk haar deelnemers het hadden. Daarom is nu heel snel gereageerd met tal van activiteiten die Klupdeelnemers thuis of verantwoord vanuit huis kunnen doen. Alle activiteiten zijn terug te vinden onder een nieuwe serviceknop (Vanuit) huis activiteiten op de website van De Klup Twente, www.deklup.nl

Voorkom eenzaamheid
Met de nieuwe activiteiten van De Klup Twente worden twee dingen nagestreefd: voorkomen van vereenzaming en activering van de deelnemers. Vereenzaming wil De Klup bestrijden door het koppelen van een vrijwillig wandel-, fiets-, of app-maatje aan deelnemers. Tegelijkertijd biedt ze een aantal activiteiten die mensen thuis of vanuit huis kunnen doen. Twee daarvan vallen onder de noemer kunst. Dat zijn het Meester Siebelink kunstproject, een eerbetoon aan de schooldirecteur die precies 50 jaar geleden stichting de Klup oprichtte. Deelnemers en vrijwilligers mogen het portret van de meester omtoveren in een kunstwerk en dat project kent een vliegende start. De portretten stromen intussen binnen.

Tweede project
Het tweede kunstproject is de kleurige fotoparade, waarvoor deelnemers kleurige foto’s van dingen waar ze blij van worden, moeten appen of mailen. Met de opdracht hoopt De Klup Twente dat ze deelnemers helpt de focus te richten op de positieve dingen in hun eigen leefomgeving. Die fotoparade verschijnt dagelijks op de Facebookpagina van De Klup Twente. Verder heeft De Klup met Wilfrieds reeënroute een eigen wandeling/fietstocht uitgezet in de Wateregge in Almelo, langs plekken waar mensen (alleen of met een maatje) reeën kunnen spotten. Er zitten ook nog flink wat andere activiteiten in de pijplijn voor de deelnemers. Alle speciale activiteiten voor deelnemers in november zijn te vinden op www.deklup.nl onder de knop (Vanuit) huis activiteiten.

Meer berichten
 
Auto zoeker