Afbeelding
Foto: Leonie Smit

Schaatsbaan gaat niet door

Algemeen

NIJVERDAL - Naar aanleiding van de persconferentie op 3 november heeft Ondernemersvereniging Op Naar Nijverdal samen met de gemeente Hellendoorn besloten om de schaatsbaan in het centrum dit jaar af te gelasten.

Alles stond al in de startblokken: de baan lag klaar bij de leverancier en de vrijwilligers stonden te trappelen om aan de slag te gaan. Om veiligheidsredenen is toch besloten om het niet door te laten gaan. Dat betekent straks ook geen gezellige tipi en winterse sferen. Een teleurstelling voor de duizenden bezoekers die dit evenement normaal gesproken trekt, uit Nijverdal en de wijde omgeving. Centrum-manager Manfred Körbl vertelt: “Ontzettend jammer. De kinderen in ons dorp worden dit jaar al zo beknot in hun mogelijkheden en we hadden ze dit schaatsplezier graag gegund, al was het op aangepaste wijze”. Hij vervolgt: “De veiligheid van onze dorpsbewoners staat echter voorop en we hopen dat de maatregelen tegen het coronavirus het gewenste positieve effect zullen hebben. We verwachten in 2021 gewoon terug te zijn en maken ons gereed voor een mooi evenement. We kijken nu al uit naar de drukte en gezelligheid in hartje Nijverdal. Mede mogelijk gemaakt door de plaatselijke ondernemers. Dus, op naar volgend jaar!”

Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 8 uur geleden
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 20 apr, 12:00