JobOn organiseert weer Werkbezoekdag in de regio

JobOn organiseert weer Werkbezoekdag in de regio

TWENTE – Dit jaar gaat de boeken in als onvergetelijk. Bedrijven gaan failliet, de werkloosheid stijgt en werkgelegenheid in bepaalde sectoren wordt de das om gedaan. Grote onzekerheid overheerst op de arbeidsmarkt in Twente en dan moeten de grootste klappen nog gaan vallen. Voor werkzoekenden geen goed vooruitzicht, want waar liggen nu de kansen? Om deze groep perspectief te bieden, organiseert JobOn, de landelijke community voor werkzoekenden, op 25 november de Werkbezoekdag.

Dit is een landelijk event waarbij honderden professionals online netwerkgesprekken aanbieden om werkzoekenden meer te vertellen over het werk in hun functie of branche. Voor Sabine van den Bosch uit Twente komt deze dag als gelegen: ”Ik hoop zo nieuwe kansen en mogelijkheden te ontdekken waar ik me in kan gaan vastbijten.” Voor Sabine van den Bosch uit Enschede is de Werkbezoekdag dé kans om andere branches te onderzoeken. “Ik werkte jaren als horecaondernemer en leidinggevende in de hospitality. In mijn laatste baan als verbindende regiomanager voor een grote netwerkorganisatie was ik helemaal op mijn plek. Het verbinden en verzorgen van mooie kennisevents voor ondernemers stopte en Corona maakte een eind aan event- en horeca jobs. Dit jaar heb ik slapende talenten van mezelf verder ontwikkelt. Dit maakt dat ik nu ook andere kansen zie in voor mij nieuwe werkgebieden. Om erachter te komen of ik met mijn talent en werkervaring ook voor een gemeente of instelling zou kunnen werken is een gesprek met professionals uit deze branches een uitkomst!”

Kracht van netwerken
JobOn biedt met de Werkbezoekdag een extra steuntje in de rug voor werkzoekenden die hun baan zijn kwijt geraakt, een carrièreswitch overwegen of moeite hebben met netwerken. Pieter Vermeer, oprichter van JobOn en projectleider van de Werkbezoekdag: “Bij JobOn geloven we in de kracht van netwerken. Dat staat centraal bij alles wat we doen. We zien dagelijks dat dit resulteert in nieuwe kansen en het is altijd slim verder te kijken waar je met jouw talenten meer kansen op werk hebt, zeker nu in deze gekke tijd.” De zevende editie van de Werkbezoekdag vindt plaats op 25 november 2020. Alle deelnemende professionals zijn te vinden op de website: www.werkbezoekdag.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker