Afbeelding

Buurtbus Hellendoorn gaat maandag rijden

Algemeen

HELLENDOORN - Goed nieuws voor de reizigers die sinds maart verstoken zijn van openbaar vervoer in de kleine kernen: de buurtbus gaat weer rijden! Met ingang van komende maandag 23 november kunt u weer gebruik maken van de buurtbuslijnen 594, 513 en 597.

Deze buurtbussen, die rijden tussen Nijverdal en Daarlerveen (594), Nijverdal en Raalte (513) en Krönnenzommer-Nijverdal (597) waren sinds maart uit de running vanwege de coronacrisis. De vrijwillige chauffeurs vallen immers binnen de risicogroep waardoor buurtbussen voor hun veiligheid en die van passagiers aangepast moesten worden. Dit vergde de nodige onderzoeken en tijd.

Blij
De Buurtbusvereniging Hellendoorn is uiteraard zeer blij dat de buurtbus weer kan rijden. “De buurtbus verbindt en is belangrijk voor de omgeving waar niet of nauwelijks ander openbaar vervoer aangeboden wordt. Daarnaast heeft de buurtbus ook een sociaal aspect. Veel chauffeurs kennen de reizigers en hebben het contact de afgelopen periode, waarin zij niet konden rijden, gemist.”, aldus de de vereniging op de website. Het overheidsadvies is uiteraard nog steeds om alleen te reizen wanneer dit noodzakelijk is. U bent verder verplicht in de bus een mondkapje te dragen.

The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 5 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 6 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 12 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 14 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 16 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25