Afbeelding

Oproep winkeliers: doe op tijd inkopen voor de feestdagen

Algemeen

HELLENDOORN - Doe op tijd uw inkopen voor de feestdagen; dit is de oproep van winkeliers en gemeenten. We kijken allemaal vooruit naar de gezellige viering van Sinterklaas en Kerstmis, waar leuke cadeautjes natuurlijk een vaste traditie zijn.

Traditiegetrouw doen veel mensen toch nog relatief laat hun inkopen voor de feestdagen. Dit is uiteraard dit jaar niet wenselijk; grote drukte in winkels zo kort voor de feestdagen zou immers kunnen zorgen voor een coronapiek. Winkeliers zelf zijn ook al een tijdje bezig om mensen aan te sporen op tijd hun inkopen te doen voor de feestdagen. Daarom werden ook al in de aanloop naar Black Friday aanbiedingen wat meer uitgesmeerd door de grotere winkelketens. Doel is om het winkelbezoek zoveel mogelijk te spreiden en echte pieken te voorkomen. Daarnaast wordt opgeroepen om kort en functioneel te winkelen - oriënteer jezelf thuis, bedenk al wat je wilt kopen en ga alleen naar de winkel om dit op te halen.

Koop lokaal
De online bestellingen en bestedingen namen de afgelopen jaren al fors toe. Toch hopen winkeliers dat mensen dit jaar ook bewust zullen kiezen om toch hun euro’s lokaal uit te geven. Lokale winkeliers zagen immers in de crisis de bestedingen teruglopen omdat spontaan winkelbezoek niet meer zo populair is. Wanneer u lokaal winkelt blijven deze euro’s in uw eigen gemeenschap. Vaak scheelt het niet eens zo heel veel met het online bestellen én de fysieke winkel is gemotiveerd om u een stukje service en belevenis te bieden. Hou u bij een winkelbezoek wel aan de geldende adviezen: winkel gericht, blijf afstand houden, was voor en na winkelbezoek uw handen en draag een mondkapje. Dit laatste is per 1 december ook echt verplicht in de publieke binnenruimte, waar winkels ook onder vallen. Wie dit dan niet doet, riskeert een boete van 95 euro.

Bestel op tijd
Ook webwinkels en de diverse pakketdiensten vragen mensen al om op tijd te bestellen en zo de piekdrukte te vermijden. Om dit te stimuleren bieden webwinkels al wat eerder hun kortingsacties aan dan gebruikelijk. Wanneer u al een idee hebt wat u zou willen kopen, kijk dan deze dagen eens of het al in de aanbieding is. Dit voorkomt dan dat u straks de bestelde artikelen pas na de feestdagen in huis hebt door de drukte. Dat zou een domper zijn op de feestvreugde.

Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 1 uur geleden
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 3 uur geleden
Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 5 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 18 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 19 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' gisteren
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 apr, 07:54