Afbeelding

Column: Weer een prijs

Algemeen

De gemeente heeft weer een prijs gewonnen! Deze keer voor de Grotestraat. Een Europese prijs nog wel! Daar kunnen we trots op zijn. De Grotestraat is een mooie straat geworden. Het heeft praten gekost, het heeft tijd gekost, het heeft geld gekost maar het is een mooie straat geworden.

Ik schrijf: weer een prijs gewonnen, want onze gemeente is daar goed in: prijzen winnen. Zo waren wij zelfs een keer sportgemeente van het jaar. Onze gemeente is goed in PR naar buiten. En terecht: we wonen in een mooie gemeente. Dat mogen we best hardop zeggen tegen elkaar. En het is leuk dat ook eens van een ander te horen. Maar. U snapt het al: er komt een maar. Want ja, ik ben columnist. Ik word geacht aan te brengen in wat u hoort of leest, zodat u zaken ook van een andere kant gaat bekijken. Dus vraag ik u, bekijk het eens letterlijk van een andere kant, de achterkant. Hebt u wel eens naar de achterkant van de gebouwen aan de Grotestraat gekeken? Vanuit de trein, auto, fietsend of tijdens een wandeling over de tunnel? En is u ook wel eens opgevallen dat het dorp uit een wirwar van architectonische stijlen bestaat? Dat alles kriskras door en naast elkaar staat? Dat het blijkbaar niet uit maakt hoe het er van achteren uitziet, als het er aan de voorkant maar een beetje uitziet?

Prijzen: het regent prijzen, voor dit en voor dat, voor van alles en nog wat. Er gaat een hoop tijd en mankracht inzitten om zo’n prijs aan te vragen. Er komt veel poeha aan te pas. Er is maar één prijs die telt: het geluk, de tevredenheid van de gewone man, vrouw, van u, van mij, van ons over het plekje waar wij wonen.

weedebee

Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 7 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 9 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 11 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 15 uur geleden
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 18 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 23 apr, 21:50
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16