Projecten in het zonnetje gezet

Projecten in het zonnetje gezet

NIJVERDAL/HAARLE - Op donderdag 26 november ontving een drietal vrijwilligers(projecten) uit de gemeente Hellendoorn de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2020 uit handen van Statenlid Moniek Kleinsman. Ria Vloedgraven uit Haarle, Nardi Benneker uit Nijverdal en het Dekenproject zuster Petronella waren de winnaars.

De winnaars ontvingen een oorkonde, een bos bloemen en een waardebon. Deze lokale prijsuitreiking werd vanuit de provincie Overijssel georganiseerd als alternatief voor de gebruikelijke Overijsselse Vrijwilligersprijs die eens per jaar in het Provinciehuis in Zwolle wordt uitgereikt.

Over de winnaars
Ria Vloedgraven is als vrijwilliger actief betrokken bij de EHBO-vereniging in Haarle. Nardi Benneker werd genomineerd vanwege haar voortdurende en enthousiaste inzet voor (onder andere) de Kerstpakkettenactie, de Voedselbank, Trefpunt Minima / Sinterklaasmiddag en Noabers voor Noabers. Het Dekenproject bestaat al 32 jaar lang. Samen met een kleine 100 vrijwilligers maakt dit project het mogelijk dat er dekens gemaakt worden voor mensen die warmte hard nodig hebben. Vanwege het coronavirus kon de gebruikelijke vorm van de Overijsselse Vrijwilligersprijs geen doorgang vinden. Grootschalige bijeenkomsten zijn de komende maanden niet haalbaar. Daarom werd een lokaal alternatief bedacht om de vrijwilligers toch in het zonnetje te kunnen zetten: De Overijsselse Vrijwilligersprijs on Tour. De lokale steunpunten voor vrijwilligerswerk werden hierbij betrokken. Hiermee sloot de actie goed aan bij de lokale netwerken die op het gebied van vrijwilligerswerk actief zijn. Voor de gemeente Hellendoorn was dat HellendoornDoet!, onderdeel van Stichting De Welle.

Beoordeling jury
De Welle/ HellendoornDoet! deed eerder dit jaar een oproep aan de inwoners van de gemeente: welke vrijwilligers en organisaties komen in aanmerking voor deze prijs? Er werden 16 vrijwilligers en organisaties voorgedragen. Een jury boog zich vervolgens over de inzendingen. De drie winnende vrijwilligers/projecten kregen van de jury de meeste punten toegekend.

Meer berichten
 
Auto zoeker