Welbions FCT zetten zich in voor weekendschool in Hengelo

Welbions FCT zetten zich in voor weekendschool in Hengelo

HENGELO - FC Twente, scoren in de wijk en partner Welbions zetten zich gezamenlijk in voor het optimaliseren van de de leefbaarheid in de wijk Hengelose Es in Hengelo.

Beide partijen hebben zich afgelopen zondag ingezet voor kinderen van weekendschool ‘Toppers op Zondag’, door een presentatie te verzorgen middenin de wijk in een appartement van een flatgebouw. Twee klassen met jongeren kregen hier te horen, in het kader van maatschappelijke oriëntatie, over wat Welbions en FC Twente doen in de Hengelose Es. Naast de presentaties werd er een balletje getrapt met elkaar en ontvingen de kinderen een t-shirt van FC Twente.

Mooi project
“Toppers Op Zondag” biedt gemotiveerde jongeren, die een steuntje in de rug nodig hebben, de mogelijkheid hun horizon te verbreden op educatief, sociaal-cultureel en maatschappelijk gebied. Jongeren die opgroeien in een wat minder kansrijke omgeving bieden zij de mogelijkheid en kansen om vooruit te kijken naar de toekomst. De jongeren volgen in het weekend, op zondag, bijeenkomsten die worden verzorgd door gastdocenten uit verschillende vakgebieden. Op die manier maken de jongeren kennis met vele interessante beroepen. Zo biedt de weekendschool ze de kans hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. De weekendschool hoopt dat ze hierdoor gemotiveerd en gestimuleerd zullen worden om een bewuste keuze te maken voor een studie en/of beroep.

Meer berichten
 
Auto zoeker