Creatief in coronatijd
Foto: BLOOD LIKE WINE

Creatief in coronatijd

NIJVERDAL - Sinds maart is er in veel sectoren minder bedrijvigheid en zijn er weinig activiteiten. Toch zijn er mensen die er het beste van maken. Wij spraken Nijverdallers Stef Hoekjen en Judith Hengstman.

Voor drummer Stef Hoekjen viel halverwege maart het doek wat betreft zijn optredens en muzieklessen. “De lessen doe ik nog wel online, maar ik heb een stuk meer vrije tijd”, zegt Stef. De 24-jarige muzikant bestelde al snel nieuwe muzikale attributen. “Helemaal niet handig als je even minder werk hebt, maar je moet wat!” Om toch iets te ondernemen maakt hij een drumcover en plaatste deze op YouTube.

YouTube
Begin mei kwam de eerste cover online, ‘My Michelle’ van Guns N’ Roses. Ondertussen komt er wekelijks een nieuwe video op het kanaal STEFHOEKJENMUSIC en heeft de muzikant zijn schuur omgeruild voor filmlocaties als De Lantaarn en De Smidse. “Mijn vrienden Thomas Freie en Max Hoogesteger zorgen voor een strakke video en regelen het YouTubegebeuren, ik drum eigenlijk alleen maar”, lacht Stef. Het gaat de drummer niet om hoe veel views een video krijgt. “Er zijn drumkanalen met miljoenen kijkers en abonnees, daar hoor ik nog niet bij”, grapt hij. “We hebben vooral lol met z’n drieën, daar gaat het om.”

Judith
Ook de 23-jarige Judith Hengstman houdt zich online bezig in coronatijd. Zij richtte in juni de Instagram-winkel ‘TreasuresStudiosNL’ op. Judith omschrijft het account als een webwinkel met unieke items, waar slechts één stuk of één set van een product voorbijkomt. “Het idee spookte al langer in m’n hoofd, ik ben begonnen toen ik minder uren kon draaien op mijn werk”, zegt ze.

Passie
De schattenstudio is een side-project van de Nijverdalster, maar wordt gedreven door passie. “Vroeger ging ik naar de kringloop om mijn kamertje voor een klein prijsje een make-over te geven. Inmiddels ben ik afgestudeerd stylist.” De Instagram-onderneemster is dagelijks druk met foto’s, style-tips en interactie met haar publiek. Niet alles gebeurt online, Judith gaat heel Nederland door op zoek naar schatten. “Daarna kan het weer weg voor een schappelijk prijsje.”

Tekst: EG-WÉL

Meer berichten
 
Auto zoeker