Afbeelding

Duurzaamheidscentrum weer geopend, ook voor spreekuren

Algemeen

NIJVERDAL - Het Duurzaamheidscentrum aan de Grotestraat 164 in Nijverdal is weer geopend. Het Platform Duurzaam Hellendoorn nodigt mensen weer uit om hier informatie te krijgen over duurzaam wonen en leven in de brede zin.

Ook het spreekuur van de wooncoaches van Duurzaam (t)Huis Twente zijn weer hervat. Op de donderdagen bent u van harte welkom van 18.30 tot 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig. U kunt er vragen stellen over duurzaamheid in brede zin, maar ook hergebruik van spullen, water, afval, biodiversiteit, fairtrade en sociale duurzaamheid. Voor kinderen en hun ouders verkopen ze ook educatief speelgoed, bouwdozen met zonne-energie. De voorbeelden in de etalage trekken nog steeds veel bekijks en zijn ook erg geschikt voor een Sinterklaas- of kerstcadeautje.

Repaircafé
Het repaircafé is nog niet weer volledig in bedrijf. Het is lastig om in hun ruimte 1,5 m afstand te bewaren en een aantal vrijwilligers die repareren vallen in de kwetsbare doelgroep en zijn voorzichtig. Mensen kunnen wel spullen inbrengen, maar het kan wat langer duren totdat deze nagekeken en waar mogelijk gerepareerd zijn. Bezoekers zijn welkom in het duurzaamheidscentrum op dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, dan kunnen er ook spullen gebracht worden voor het repaircafé. Wil je meehelpen of meer weten, mail dan naar platformduurzaamhellendoorn@gmail.com.

Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 2 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 4 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 4 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 6 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 8 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle gisteren
Afbeelding
Leer alles over de snijplotter gisteren
Afbeelding
Hertruiters winnen rijstijlrubrieken 26 mrt, 20:39