Afbeelding
Foto: PR Memory Museum

Memory Vrijheidsmuseum zoekt dialoogcoach

Algemeen

NIJVERDAL - Het Memory Vrijheidsmuseum vertelt het verhaal van de verwoestende werking van oorlog op de maatschappij aan de hand van de Tweede Wereldoorlog. Het museum wil niet alleen de historische kant van de Tweede Wereldoorlog vertellen, maar ook het verleden én het heden écht samenbrengen.

Voor welke keuzes stonden mensen vroeger en hoeveel lijken deze keuzes op die men vandaag de dag moet maken in een samenleving die steeds ingewikkelder wordt. Een samenleving die om maatregelen vraagt, die veel van de democratie en de rechtstaat eisen. Die democratie is echter ook aan het afbrokkelen en de haat tussen groepen neemt toe. Het museum heeft de ambitie mensen juist met elkaar verbinden. Hiervoor willen ze de dialoog tussen mensen over verschillende thema’s stimuleren. Ook door het organiseren van dialoogbijeenkomsten. Daarom willen ze nu vrijwilligers gaan opleiden om die dialogen te faciliteren.

De dialoogcoach
Het Memory Vrijheidsmuseum zoekt mensen die willen bijdragen om de komende jaren maatschappelijke thema’s bespreekbaar te maken door middel van de dialoog. Het biedt tegelijkertijd kansen aan mensen die zich hierin verder willen ontwikkelen. In het eerste halfjaar 2021 zullen een aantal maandelijkse dialoogbijeenkomsten worden georganiseerd door het Platform WO2 Overijssel in het kader van 75 jaar VN. De deelnemers gaan die maandelijkse bijeenkomsten faciliteren waarin hij/zij gaat optreden als dialoogcoach. De dialoogcoach is de voorzitter van een bijeenkomst waarin een thema volgens de principes van de dialoog wordt besproken. De thema’s hebben telkens een maatschappelijke relevantie. Dialoog is een vorm van communicatie die een andere dimensie geeft dan het debat of de discussie. Dialoog werkt verbindend en kent zo zijn eigen principes. Deze leert men tijdens de opleiding en ook hoe men deze kan inzetten.

Gevraagd
Wat wordt er van de kandidaten gevraagd? Je bent sociaal, enthousiast, mondeling vaardig en hebt een open houding. Je vindt het leuk om groepen te faciliteren die in dialoog met elkaar willen gaan. Je bent afkomstig uit de provincie Overijssel. Je hebt de ambitie om je verder te ontwikkelen. Je wilt van waarde zijn voor mens en maatschappij. Je hebt ervaring om een groep te faciliteren of de ambitie om dat te gaan doen. Leeftijd is niet van belang. Een dialoogcoach is goed in: actief luisteren, vragen stellen, confronteren, weet goed in te spelen op de groepsdynamiek, heeft een natuurlijk overwicht en weet in te spelen op wat er besproken wordt of wat zich voordoet tijdens een bijeenkomst.

Solliciteren
Als het bovenstaande je aanspreekt, reageer dan vóór 20 december 2020 met een korte motivatiemail waarin je bondig aan geeft waarom ze jou moeten selecteren als dialoogcoach. Stuur ook je CV mee. Je kunt je reactie mailen aan: bedrijfsvoering@memorymuseum.nl Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen! Voor meer informatie: Henk Morsink, Voorzitter Memory Vrijheidsmuseum Tel.: 0620 10 40 59 of Frank Rekers, Programmaontwikkelaar, trainer & coach Platform WO2 Overijssel Tel.: 0651 19 17 71.

Afbeelding
Voorstelling ‘Hoopvol’ in Openluchttheater 1 uur geleden
Afbeelding
Gerben Löwik Classic gaat langs mooiste plekjes 3 uur geleden
Afbeelding
De mooiste plekken in het hart van Overijssel 7 uur geleden
Afbeelding
Uitreiking Cultuurprijs aan actrice Johanna ter Steege 19 uur geleden
Afbeelding
Waterpolozussen terug bij Het Ravijn 21 uur geleden
Afbeelding
Gratis inzameling van plastic verpakkingen en glas voor organisaties en bedrijven gisteren
Afbeelding
Nijverdals Mannenkoor huldigt jubilarissen 16 mei, 12:01
Afbeelding
Reflectie van ChristenUnie op plannen Koestraat 16 mei, 09:54