Afbeelding

Omzien naar Elkaar Winteractie

Algemeen

NIJVERDAL - Studenten van het ROC van Twente hebben samen met de Stichting IkkanWelzijn, de Huiskamer van Nijverdal het initiatief genomen om op twee woensdagen tijdens de winterperiode soep uit te delen.

Studenten gaan in Nijverdal langs de deuren om eenzame ouderen een hart onder de riem te steken in de vorm van een mooie handgemaakte kaart en lekkere soep. Afgelopen woensdag waren de studenten op pad rondom de Huiskamer en op 23 december gaan de studenten diverse wijken in Nijverdal in.

Plezier brengen
De soep is beschikbaar gesteld door de Jumbo. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met corona en blijven de studenten op een afstand van 1,5 meter. De studenten willen de ouderen tijdens deze koude decemberweken enigszins plezier brengen, afleiding bezorgen door een praatje te maken en een bakje soep aan te bieden. Tijdens deze actie hopen de studenten erachter te komen welke behoeftes en wensen er nog meer zijn. Degene die behoefte hebben aan contact en zich alleen voelen tijdens de winterperiode krijgen de mogelijkheid om een speciaal nummer te bellen.

Minder eenzaamheid
De winteractie is onderdeel van het project Noabers Helpen Eenzame Ouderen, met als doel bij te dragen aan de vermindering van eenzaamheid en in beeld te krijgen welke wensen en behoeften er onder deze doelgroep zijn. Bij het project zijn zowel Saxion, ROC van Twente en onderzoekers van Citizens Lab betrokken. Met de uitkomsten hopen de initiatiefnemers dat het welzijnsaanbod aansluit bij de behoeften van eenzame ouderen. Meer informatie op www.ikkanwelzijn.nl

Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 1 uur geleden
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 3 uur geleden
Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 5 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 18 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 19 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' gisteren
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 apr, 07:54