Column: Gelukkig Nieuwjaar!

Column: Gelukkig Nieuwjaar!

We gaan het nieuwe jaar in! 2021! Laten we er met elkaar een mooi jaar van maken. Als alles naar believen verloopt kunnen we hoop ik al het corona-gedoe dit jaar achter ons laten.

Misschien mag ik nog even terugkijken: In het afgelopen jaar werden wij overvallen door een onbekende virusepidemie, die haar weerga niet kent. In onze gemeente werden ook mensen getroffen. De maatregelen die in verband met de pandemie werden getroffen logen er niet om. De consequenties waren enorm. In het voorjaar heerste er een sfeer van: we gaan er samen, met zijn allen tegen aan. We waren in de veronderstelling: even kiezen op elkaar en dan komt het goed. Dat was niet waar. Toen het virus aanhield en terugkwam groeide de onrust, het ongeduld, de onverdraagzaamheid. De sfeer werd grimmiger. Verwijten over en weer. Elkaar de maat nemen. Niks We. Niks Samen. Niks Met zijn allen.

Kunnen we weer terug naar het gevoel van Wij? Van Samen? Van Met zijn allen? Dat wil ik ons toewensen voor het nieuwe jaar. Voor 2021. Zorgvuldig omgaan met de regels, je verantwoording nemen, respectvol omgaan met elkaar, ook als de ander er anders tegen aankijkt, minder mening, meer saamhorigheid. Want als er iets was wat de Corona ons geleerd heeft, dan is het wel dat we elkaar nodig hebben. Ik jou. Jij mij. Wij elkaar Je kunt het niet alleen.

weedebee

Meer berichten
 
Auto zoeker