Afbeelding

Column: Gelukkig Nieuwjaar!

Algemeen

We gaan het nieuwe jaar in! 2021! Laten we er met elkaar een mooi jaar van maken. Als alles naar believen verloopt kunnen we hoop ik al het corona-gedoe dit jaar achter ons laten.

Misschien mag ik nog even terugkijken: In het afgelopen jaar werden wij overvallen door een onbekende virusepidemie, die haar weerga niet kent. In onze gemeente werden ook mensen getroffen. De maatregelen die in verband met de pandemie werden getroffen logen er niet om. De consequenties waren enorm. In het voorjaar heerste er een sfeer van: we gaan er samen, met zijn allen tegen aan. We waren in de veronderstelling: even kiezen op elkaar en dan komt het goed. Dat was niet waar. Toen het virus aanhield en terugkwam groeide de onrust, het ongeduld, de onverdraagzaamheid. De sfeer werd grimmiger. Verwijten over en weer. Elkaar de maat nemen. Niks We. Niks Samen. Niks Met zijn allen.

Kunnen we weer terug naar het gevoel van Wij? Van Samen? Van Met zijn allen? Dat wil ik ons toewensen voor het nieuwe jaar. Voor 2021. Zorgvuldig omgaan met de regels, je verantwoording nemen, respectvol omgaan met elkaar, ook als de ander er anders tegen aankijkt, minder mening, meer saamhorigheid. Want als er iets was wat de Corona ons geleerd heeft, dan is het wel dat we elkaar nodig hebben. Ik jou. Jij mij. Wij elkaar Je kunt het niet alleen.

weedebee

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 11 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17