Afbeelding

Column: Gelukkig Nieuwjaar!

Algemeen

We gaan het nieuwe jaar in! 2021! Laten we er met elkaar een mooi jaar van maken. Als alles naar believen verloopt kunnen we hoop ik al het corona-gedoe dit jaar achter ons laten.

Misschien mag ik nog even terugkijken: In het afgelopen jaar werden wij overvallen door een onbekende virusepidemie, die haar weerga niet kent. In onze gemeente werden ook mensen getroffen. De maatregelen die in verband met de pandemie werden getroffen logen er niet om. De consequenties waren enorm. In het voorjaar heerste er een sfeer van: we gaan er samen, met zijn allen tegen aan. We waren in de veronderstelling: even kiezen op elkaar en dan komt het goed. Dat was niet waar. Toen het virus aanhield en terugkwam groeide de onrust, het ongeduld, de onverdraagzaamheid. De sfeer werd grimmiger. Verwijten over en weer. Elkaar de maat nemen. Niks We. Niks Samen. Niks Met zijn allen.

Kunnen we weer terug naar het gevoel van Wij? Van Samen? Van Met zijn allen? Dat wil ik ons toewensen voor het nieuwe jaar. Voor 2021. Zorgvuldig omgaan met de regels, je verantwoording nemen, respectvol omgaan met elkaar, ook als de ander er anders tegen aankijkt, minder mening, meer saamhorigheid. Want als er iets was wat de Corona ons geleerd heeft, dan is het wel dat we elkaar nodig hebben. Ik jou. Jij mij. Wij elkaar Je kunt het niet alleen.

weedebee

Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 33 minuten geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 16 uur geleden
Afbeelding
Leer alles over de snijplotter 16 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters winnen rijstijlrubrieken 26 mrt, 20:39
Afbeelding
SVVN boekt nuttige zege in Holten 26 mrt, 20:00
Afbeelding
IVN Hellendoorn-Nijverdal bestaat 50 jaar: Natuurfeest bij het Buitencentrum 26 mrt, 18:00
Afbeelding
In de ZINiN Bibliotheek Nijverdal start een nieuwe leesclub 26 mrt, 10:17
Afbeelding
Ontdek het openbaar vervoer 25 mrt, 08:01