Afbeelding

Kopje koffie en aanspraak via app DagenDoen van De Welle

Algemeen

NIJVERDAL - Door COVID-19 is zoveel mogelijk thuisblijven het advies, gaan activiteiten niet door en zijn sociale contacten niet meer zoals we gewend zijn. Hoe mooi zou het zijn om toch in contact te blijven met andere inwoners van de gemeente of met de mensen waarmee je normaal gesproken een wekelijkse activiteit bezoekt, een maaltijd mee nuttigt of op bezoek gaat?

Met de app DagenDoen van De Welle kan dat! Om dit te bereiken, heeft De Welle een app ontworpen met een digitale huiskamer waarin juist die ontmoeting - op afstand - mogelijk is! DagenDoen is vanaf nu te downloaden en op 11 januari vindt de allereerste (open) digitale huiskamer plaats. De digitale huiskamer is bedoeld voor iedereen vanaf 18 jaar die het leuk vindt om andere inwoners digitaal te ontmoeten en met elkaar in contact te blijven. Op gezette tijden in de week kan men inloggen om gezellig met de aanwezigen een kop koffie te drinken en bij te kletsen. Voor inwoners van de gemeente Hellendoorn geldt dat de eerste digitale huiskamer plaatsvindt op maandagochtend 11 januari van 10.00 tot 11.00 uur. Vanaf week 2 staat er elke maandag- en woensdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur een digitale huiskamer gepland. Hierbij is ook iemand van De Welle aanwezig. Deze zorgt voor een stukje aanspraak en gezelligheid.

Meedoen?
Meedoen aan de digitale huiskamer kan op twee manieren: via een tablet: download de app ‘Dagendoen 2.0’ via de Play Store (alleen beschikbaar op Android-tablets), via de computer of laptop: www.dagendoen.nl/portal. Als de app of link geopend wordt, kunnen deelnemers zich direct aanmelden door te klikken op ‘deelnemer’. Vervolgens kiest men voor ‘Hellendoorn’ of ‘Wierden’. Na invullen van gegevens is de digitale huiskamer direct te betreden. Als mensen hulp nodig hebben, dan staan er digitale maatjes van De Welle klaar die bij de ingebruikname van de app kunnen assisteren. Uiteraard met inachtneming van de RIVM-maatregelen.

Toekomst
In de toekomst wordt de app DagenDoen steeds verder uitgebreid, dus ook als u op dit moment nog geen behoefte heeft aan de digitale huiskamer, kunt u de app alvast downloaden. Een overzicht van alle ontmoetingsactiviteiten van die dag, maar ook (digitale) spreekuren of huiskamers met vaste groepen deelnemers behoren daarbij tot de mogelijkheden. Wellicht is het voor andere organisaties ook interessant om hier op termijn bij aan te sluiten. Neem dan contact op!

Informatie
Mensen die zelf geen tablet, computer of laptop hebben, maar wel graag willen deelnemen aan de digitale huiskamer, kunnen via De Welle tijdelijk een tablet lenen. Wilt u meer informatie, heeft u vragen of wilt u gebruik maken van een tablet? Neem dan contact op met Kayra Rodijk via 0548-638810/0546-571693 of mail naar hellendoorndoet@stichtingdewelle.nl of wierdendoet@stichtingdewelle.nl. De ontwikkeling van deze app is mede mogelijk gemaakt door: Stichting Ondersteuning Senioren Hellendoorn-Nijverdal, provincie Overijssel, Gravin van Bylandt Stichting, Fonds Sluyterman van Loo, Rabofonds, Oranjefonds, Stichting VluchtelingenWerk, Stichting Dag!enDoen!, Stichting het R.C Maagdenhuis en RCOAK.

Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 5 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 7 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 9 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 11 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 11 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 13 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 15 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 27 mrt, 17:45