Afbeelding

Kerkgebouw nog lang niet ‘met pensioen’

Algemeen

DAARLE - De Hervormde Kerk in Daarle mag met pensioen, maar gaat dit hopelijk nog láng niet. Op 18 januari is het namelijk precies 65 jaar geleden dat de eerste kerkdienst werd gehouden in dit kerkgebouw.

Ook nu nog zijn er enkele ‘verwijzingen’ naar de oude kerk, die stond op wat nu de parkeerplaats van Rehoboth is. Deze werd afgebroken in 1956. De huidige kerk gebruikt onder meer nog een oude doopschaal en ook de kanselbijbel is aanzienlijk ouder dan het huidige kerkgebouw; deze stamt uit 1864. Op 18 juni 1955 werd de eerste steen gelegd voor de nieuwe kerk. Een uitgebreide beschrijving van deze geschiedenis is ook te lezen in het boek ‘150 jaar Hervormd Daarle’, pagina 124 voor wie het in de kast heeft staan. Hoewel de kerk momenteel in een uitdagende tijd zit, ligt het in de lijn der verwachting dat de gemeenschap van Daarle ook in de toekomst nog lang mag genieten van dit kerkgebouw.

Een blij team van Draw2design. Zij gingen met de felbegeerde titel en bijbehorende beeldje terug naar de zaak.
'Draw2design is een terechte winnaar' 1 uur geleden
Afbeelding
Hé notaris, verklaar 's! 3 uur geleden
Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 15 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 17 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 19 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 21 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 21 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 23 uur geleden