Afbeelding

Geheim van het gouden duo: respect, vertrouwen en lol!

Algemeen

HELLENDOORN - Dat ‘gouden duo’s’ tot bijzondere dingen in staat zijn, dat is wel bewezen. Zo heb je Batman & Robin, Nick en Simon en laten we vooral ook Ben niet vergeten die minder leuk is zonder Jerry. En zo heb je ook de duo’s waarvan je ze nooit van je leven aan elkaar zou koppelen, maar als ze dan gekoppeld worden, is het the best thing ever.

Binnen de scholen van Stichting ‘Ieder kind telt’ gaan we meer en meer op zoek naar ‘gouden duo’s’. Kinderen met uiteenlopende talenten die samen aan de slag gaan om een bijzondere uitdaging aan te gaan. Waar het om gaat is dat ieder kind in zijn eigen waarde telt. Dat ieder kind ervaart dat het ertoe doet en dat samenwerking met elkaar tot nog mooiere ontwikkelingen leidt. Wij kijken niet naar wat leerlingen niet kunnen, wij kijken naar wat ze wél kunnen.

Passend onderwijs
Alle leerlingen moeten een plek krijgen op een school die past bij hun kwaliteiten en hun mogelijkheden. Dit heet passend onderwijs. Onze scholen zijn heel goed op weg om kinderen onderwijs te geven met de ondersteuning die ze daarbij nodig hebben. Zo hebben kinderen van alle scholen binnen ‘Ieder kind telt' de mogelijkheid deel te nemen aan een leergroep voor meer- en hoogbegaafden, hebben ze de mogelijkheid om de eerste beginselen van de Chinese taal te leren en kunnen ze meedoen aan praktisch ingerichte activiteiten in de Gouden Handengroep.

Samenwerking
Een heel belangrijke succesfactor om dit alles te verwezenlijken is samenwerking. Onderzoek heeft uitgewezen dat de ideale schoolgrootte niet bestaat, maar dat een goede samenwerking wel weer tot meer succes leidt. Dit is de reden waarom de scholen van ‘Ieder kind telt’ nauw met elkaar zijn verbonden en de medewerkers van de scholen met elkaar samenwerken.

Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 2 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 13 uur geleden
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13