Afbeelding

Spieren voor Spieren en YU MAN RACE bundelen krachten

Algemeen

HELLENDOORN - YU MAN RACE en stichting Spieren voor Spieren bundelen de komende drie jaar hun krachten. De aftrap van deze samenwerking vindt plaats tijdens de YU MAN RACE THROWDOWN die gepland staat op 17 april 2021.

Onder het motto gezonde spieren voor zieke spieren worden deelnemers en ambassadeurs tijdens dit nieuwe en uitdagende sport event, uitgedaagd het maximale uit zichzelf te halen en zoveel mogelijk geld in te zamelen. Geld dat wordt geïnvesteerd om samen sneller naar diagnose en behandelingen te kunnen bij kinderen met een spierziekte. Het uiteindelijke doel is alle spierziekten bij kinderen te verslaan.

Inzet voor kinderen
Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, fietsen, spelen en sporten. Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte. Spieren voor Spieren gaat tot het uiterste om spierziekten bij kinderen te verslaan. De stichting is ontstaan vanuit topsporters en sinds de oprichting in 1998 onlosmakelijk verbonden aan sport: gezonde spieren voor zieke spieren. Tijdens de YU MAN RACE THROWDOWN op 17 april, gaan sporters hun gezonde spieren maximaal inzetten voor kinderen met zieke spieren. Maar ook in het weekend van 4 en 5 september 2021, tijdens de YU MAN RACE OBSTACLE RUN en YU MAN RACE HALF MARATHON, kunnen deelnemers meedoen aan de actie om geld in te zamelen.

Maximale inspanning
Bas Wispels, organisator van de YU MAN RACE: “De deelnemers van onze events vragen het uiterste van hun lichaam en zetten hun spieren maximaal in om een mooie prestatie te leveren. Jong of oud, man of vrouw, winner of beginner, iedereen kan een bijdrage leveren. Naast de THROWDOWN organiseren wij verschillende sportevenementen- en activiteiten waarin wij de missie van Spieren voor Spieren uitdragen. Samen met onze deelnemers gaan wij de uitdaging aan: zoveel mogelijk geld inzamelen om een snellere diagnose en behandeling van spierziektes bij kinderen mogelijk te maken.” Minke Booij, directeur van stichting Spieren voor Spieren: “Samen kunnen we een sterke vuist maken voor kinderen met een spierziekte. Spieren voor Spieren is ontstaan vanuit topsporters. De samenwerking met een event als YU MAN RACE past daarom helemaal binnen ons DNA. Dat de deelnemers hun gezonde spieren in gaan zetten voor kinderen met zieke spieren, vind ik fantastisch! Het is ongelofelijk belangrijk dat een organisatie als deze aandacht vraagt voor onze missie. Alleen samen kunnen we alle spierziekten bij kinderen verslaan.”

Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 2 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 5 uur geleden
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 9 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 19 uur geleden
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10