Dierenambulance en kinderboerderij gaan nauw samenwerken

Dierenambulance en kinderboerderij gaan nauw samenwerken

HELLENDOORN - In september 2020 gaf de Dierenambulance Twente, afdeling Rijssen-Holten-Hellendoorn, aan dat ze op zoek moest naar een nieuwe plek omdat er nieuwbouw werd gepleegd op hun plek aan het Rembrandtplein. Die plek heeft men nu gevonden op het terrein van de Kinderboerderij Nijverdal aan de DerdeKampsweg 51 in Nijverdal.

Patricia, coördinatrice van de Dierenambulance geeft namens alle vrijwilligers aan: “Opgelucht en verheugd kunnen wij jullie mededelen dat wij, nadat wij ons pand aan het Rembrandtplein te Nijverdal eind vorig jaar moesten verlaten in verband met de aldaar geplande nieuwbouw, een nieuwe plek hebben gevonden! Geheel belangeloos heeft de Kinderboerderij Nijverdal, gevestigd aan de Derde Kampsweg 51 te Nijverdal, ruimte aan ons beschikbaar gesteld voor de opslag van onze noodzakelijke materialen. Tevens mogen wij gebruik maken van alle faciliteiten op het terrein. Zo kunnen wij de noodzakelijke hygiëneregels waarborgen en even op rust komen, bijpraten en opwarmen onder het genot van een kopje koffie in de kantine.”

Telefonisch bereikbaar
De dierenambulance is uiteraard niet permanent aanwezig op de kinderboerderij. Wel zijn zij telefonisch bereikbaar op 06-214 562 85. De dierenambulance ziet ook goede mogelijkheden om elkaar te helpen op het gebied van educatie en om mensen enthousiast te maken als vrijwilliger bij de kinderboerderij of dierenambulance. “Wij zien de toekomst weer zonnig in en gaan uit van een mooie samenwerking!”

Veel enthousiasme
Marc-Jan Hengstman, voorzitter van de Stichting Kinderboerderij is blij met de ontstane samenwerking. “We denken dat we elkaar over en weer kunnen versterken en aanvullen. Op ons terrein is veel ruimte en toen we het verzoek kregen of we deze samenwerking wilden, zijn we daar graag op ingegaan. De vrijwilligers van de dierenambulance zijn net als wij betrokken bij dieren en we passen goed bij elkaar. Op dit moment is het natuurlijk nog wat improviseren, maar als we ons gebouw klaar hebben, kunnen we de samenwerking wellicht ook nog verder uitbouwen.” Kortom, een mooie samenwerking.

Meer berichten
 
Auto zoeker