Uitvaartverzorger Peter van den Heuvel in Wat bezielt je
Foto: Reike Podt

Uitvaartverzorger Peter van den Heuvel in Wat bezielt je

HELLENDOORN - Wat beweegt iemand om uitvaartverzorger te worden? Hoe is het om bijna dagelijks met de dood geconfronteerd te worden? Kun je het van je af zetten? En hoe is het nu in deze tijd met Corona en in een koude winter? Wil de Bruine gaat in “Wat bezielt je” in gesprek met uitvaartverzorger Peter van den Heuvel.

Hij vertelt hoe hij in het beroep is terechtgekomen na werk in de koeltechniek, het leger en de ambulancedienst. In juni 1985 begon hij als uitvaartverzorger in Hattem/Zwolle. In 1993 kwam hij naar Nijverdal. Hij beschrijft wat hij beschouwt als onontbeerlijk in zijn werk. Welke uitvaarten in zijn geheugen gegrift staan. De 62-jarige Van den Heuvel werd in Canada geboren, groeide op in Kampen waar zijn ouders een slagerij hadden. Sinds 1983 getrouwd en vader van een zoon en twee dochters, opa van drie kleinkinderen.

Meer mogelijk
Hij vertelt over de veranderingen in uitvaarten, waar veel meer mogelijk is dan vroeger, waar de wensen van de nabestaanden voorop staan. Naast zijn werk in de uitvaartbranche is hij klusjesman bij de Wilgenweard. Ook daar is zorgvuldigheid belangrijk, ook daar staat het menselijk contact voorop en ook daar werkt hij met jonge mensen. Want dragers in de uitvaartbranche zijn ook steeds vaker jonge mensen. Van den Heuvel werkt regelmatig met studenten uit Enschede.

Uitzending
Wat bezielt je wordt uitgezonden op vrijdag 19 februari om 19.30 uur op HOitv en wordt het hele weekend herhaald op de even halve uren. Online te volgen op de livestream van HOimedia.com waar de uitzending ook te zien is op Uitzending Gemist. HOitv is te vinden op Ziggokanaal 42 en op de kabel KPNTelfort 1325.
Presentatie en eindredactie: Wil de Bruine, regie: Mike Knol.

Meer berichten
 
Auto zoeker