StrongmanRun Nurburgring 2017
StrongmanRun Nurburgring 2017 Foto: © Harm Dommisse Photography

Aan de slag met én voor de jeugd

Algemeen

HELLENDOORN - Het wordt steeds duidelijker dat jongeren en jongvolwassenen door de coronamaatregelen meer dan andere leeftijdsgroepen mentale gezondheidsproblemen, zoals eenzaamheid, somberheid en angst ervaren. 

Zij hebben het afgelopen jaar veel moeten inleveren. Onderwijs is deels op afstand, er is een tekort aan stages, er zijn minder bijbaantjes en na het behalen van een diploma is er minder zicht op een passende baan. Ook de beperking van sociale contacten is voor deze groep extra ingrijpend, omdat zij juist nu bouwen aan ‘relaties voor het leven’. 

Jeugdpakket Corona
Om jongeren te helpen heeft het kabinet een Jeugdpakket Corona in het leven geroepen. Elke gemeente is gevraagd om in gesprek te gaan met jongeren, activiteiten voor en met jongeren te organiseren en het jongerenwerk nog verder te versterken. Dit gaat ook gebeuren! Daarvoor heeft de Gemeente Hellendoorn Marian Freriks aangesteld als coördinator jeugdpakket. Zij weet veel van sport en organisatie en gaat actief aan de slag met het ophalen van ideeën bij jongeren zelf en ideeën uit het werkveld. Natuurlijk wordt er ook aangesloten bij wat er al is. 

Gevarieerd programma
Het streven is om jongeren tussen de 12-27 jaar uit Hellendoorn een gevarieerd programma aan activiteiten te bieden. Tussen nu en half april 2021. Dus al heel snel. De lockdown levert uitdagingen op, maar gelukkig is er nog veel mogelijk. Het gaat om activiteiten op verschillende terreinen, zoals welzijn, sport en cultuur. En er mag groots gedacht worden hoor! Als het maar binnen de coronamaatregelen past. 

Ideeën aandragen
Heb jij zelf een goed idee? Deel deze dan met Marian Freriks via het e-mailadres jeugdpakketcorona@hellendoorn.nl. Marian neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Samen maken we er ondanks de beperkingen iets moois van!

The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 1 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 2 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 8 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 10 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 12 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! gisteren
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25