Afbeelding

Kidslab in de voorjaarsvakantie

Algemeen

NIJVERDAL - De samenwerking met Tetem, Twentse Maakplaatsen en de bibliotheken, waaronder ook de ZINiN Bibliotheek heeft geleid tot een heel mooi programma voor jonge makers. Zij kunnen in de voorjaarsvakantie tijdens verschillende online workshops aan de slag met een labcoach met maak, bouw en ontwerp activiteiten! De bibliotheek mag gratis vouchers verstrekken om het ontwerp te laten maken bij Tetem voor degenen die zich aanmelden via ZINiN.

Iets zélf ontwerpen en maken geeft altijd een gevoel van trots en voldoening. Dit in een online webinar sámen met andere kinderen doen, maakt het een stuk gezelliger en zorgt voor verbinding in een tijd dat je elkaar niet of nauwelijks kunt opzoeken. Gelukkig krijgen basisschoolkinderen vanaf maandag weer fysiek onderwijs, maar het blijft van groot belang dat ze uitgedaagd worden om te leren door te maken en nieuwe dingen te ontdekken. Het KidsLab is dan ook een schot in de roos.

Aanbod
Om elk kind een uitdagende middag te bezorgen zijn er vier verschillende soorten workshops ontwikkeld. Maak en bouw workshop met huis- tuin- en keukenspullen, Make-It workshop met een techniek kitje, ontwerp workshop met behulp van gratis ontwerpprogramma’s en KidsLab+ workshops met extra uitdagende technieken en theorie.

Textiel in de spotlight
Alle live KidsLab workshops voor de voorjaarsvakantie staan in het teken van textiel, waarbij kinderen vanaf 20 februari textielstickers kunnen maken, een embleem ontwerpen, een textiel art-college volgen en nog veel meer leuks! Via ZINiN Bibliotheek Nijverdal kunnen kinderen gratis deelnemen aan de KidsLab workshops in de voorjaarsvakantie. Ze moeten zich alleen even aanmelden via mail: brein-reis@zinin.com Meer informatie over het programma is te vinden op www.zinin.com of www.zininbibliotheek.nl.

Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 1 uur geleden
Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 3 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 16 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 17 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 23 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland gisteren
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 apr, 07:54
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29