Afbeelding

Damian heeft muziek nodig in zijn leven

Algemeen

NIJVERDAL - De zestienjarige Damian Alferink is een gitarist en zanger uit Nijverdal. Op zijn twaalfde is hij begonnen met gitaarspelen en vanaf zijn veertiende kwam daar ook zingen bij. Ondertussen heeft deze liefhebber van country- en rock & roll zijn allereerste plaat uitgebracht, genaamd: ‘I Need Music’.

Damian’s passie voor muziek komt voort uit zijn interesse naar Elvis Presley en Waylon. “De reden dat ik begonnen ben met zingen, is door Waylon en Elvis Presley”, zegt Damian. “De eerste keer dat ik Waylon live zag, was bij RTL late night rock & roll avond. Waylon zong een lied van Elvis en ik was meteen verkocht. Toen wist ik dat ik dit ook wilde doen.”

I Need Music
Eind 2020 heeft Damian zijn eerste nummer uitgebracht. Damian: “Ik heb al meerdere nummers geschreven, maar ik vond ze nooit goed genoeg om ze ook echt uit te brengen. Toen ben ik opnieuw begonnen en kwam ik met het nummer I Need Music.” Zo als de titel het al wel zegt, Damian heeft muziek nodig in zijn leven. Dat is ook precies waar het nummer over gaat. Damian heeft thuis een eigen muziekstudio, waarin hij verschillende apparaten heeft staan om muziek op te nemen. Nadat hij zijn nummer had opgenomen in de studio, heeft hij cd’s gebrand met zijn muziek erop om te verkopen.

Toekomstplannen
Damian heeft grote toekomstplannen voor ogen. “Ik wil wereldartiest worden. Dat is nog heel ver weg, maar wie weet lukt het mij”, legt Damian uit. Damian heeft samen met een goede vriend van hem en zijn vader een band opgericht, namelijk de D.A band. “Ik merkte bij solo optredens dat het publiek het minder interessant vindt, dus ik ben op zoek gegaan naar bandleden.” Damian was opzoek naar een band die hem muzikaal begeleidt tijdens een optreden zoals bij bijvoorbeeld Johnny Cash en Elvis Presley. Met andere woorden: Damian staat op de voorgrond en de band begeleid hem. “Het klinkt misschien een beetje egoïstisch, maar het is de bedoeling dat het om mij draait en de band is dan de muzikale begeleiding tijdens optredens”, zegt Damian. Met de band willen ze doorgroeien en groot worden, wel over de hele wereld. Damian: “Het lijkt mij ook ontzettend leuk om mee te doen aan The Voice of Holland, maar toch twijfel ik wel. Het is een grote stap die ik neem en als ik die stap neem wil ik het meteen goed doen.”

Wil je de CD van I Need Music bestellen? Dat kan via damianalferink@gmail.com. Je kunt het nummer ook luisteren via YouTube: Damian Alferink

Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 1 uur geleden
Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 3 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 16 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 17 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 23 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland gisteren
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 apr, 07:54
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29