Daltonschool Reggewinde, voor als u meer dan een goede basisschool zoekt

Daltonschool Reggewinde, voor als u meer dan een goede basisschool zoekt

HELLENDOORN - Daltonschool Reggewinde is een groeiende school met locaties in de Kruidenwijk en in Hellendoorn. De school heeft de leerlingen veel te bieden. Op Reggewinde staan niet de lesmethodes centraal, maar het kind! We werken structureel aan de persoonlijkheidsontwikkeling van de leerlingen door ze vertrouwen en vrijheid te geven. ‘Vrijheid in gebondenheid’ zoals we dat op een Daltonschool noemen.

Door de leerlingen weektaken te geven, kunnen ze voor een deel zelf bepalen op welke momenten ze aan hun taken gaan werken. Deze weektaken biedt de leerkracht bovendien de mogelijkheid leerlingen taken te geven die bij ze passen en die ze aan kunnen. Onderwijs op maat dus! Dit zie je ook terug in de lessen. Kun je meer lesstof aan, dan krijg je meer lesstof. Heb je als leerling moeite met bepaalde vakken, dan ook wordt de lesstof aangepast. Zo voelt ieder kind zich competent en krijgt het zelfvertrouwen. Daarbij hebben we wel hoge verwachtingen van het kind.


Vanzelfsprekend voor een Daltonschool werken we bewust aan de ontwikkeling van de zelfstandigheid van de leerlingen. Wat je zelf kunt, moet je zelf doen. Zelfstandig worden gaat met vallen en opstaan. Fouten maken mag, het hoort er bij. Samen kijken we terug op de gemaakte keuzes. Zo leren de leerlingen verantwoordelijkheid te dragen voor hun eigen werk en ontwikkeling.

Bijzonder op Reggewinde is dat we ons de laatste jaren gespecialiseerd hebben in het geven van onderwijs aan meer- en hoogbegaafde leerlingen. Iedere week komt de zogenaamde ‘leren leren groep’ bij elkaar om onder leiding van een gespecialiseerde leerkracht te werken aan opdrachten die voor deze leerlingen een echte uitdaging zijn. Wat het onderwijs voor leerlingen erg aantrekkelijk maakt, is het zogenaamde ‘bewegend leren’. Kinderen hebben vaak veel behoefte aan bewegen, iets waar in het onderwijs niet altijd voldoende rekening mee wordt gehouden. Door het bewegen te combineren met opdrachten, wordt het plezier in leren een stuk groter. En plezier hebben in leren vinden wij heel belangrijk!


We besteden volop aandacht aan het creatief en kritisch denken van de leerlingen, maar ook aan ict-vaardigheden, het probleemoplossend vermogen en de informatievaardigheden. 

Vanwege de coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk een open dag te houden. Toch vinden we het belangrijk dat geïnteresseerde ouders de school kunnen bezoeken. Wilt u meer weten over onze school, maak dan gerust een afspraak. U bent van harte welkom!

Locatie Kruidenwijk: 0548-617316, locatie Hellendoorn: 0548-655092
e-mail: rob.huberts@varietas.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker