Afbeelding

Digitaal advies voor woningeigenaren

Algemeen

HELLENDOORN - Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol voor lokale huiseigenaren en in de gemeentelijke politiek. Inwoners van de gemeente Hellendoorn kunnen voor advies over verduurzaming terecht bij het Duurzaam Bouwloket.

Door stappen te nemen die passen bij de woonsituatie, kunnen huiseigenaren en bewoners profiteren van lagere energiekosten. Via de website van het Duurzaam Bouwloket kan iedereen gratis advies inwinnen betreffende hun nieuw te bouwen of bestaande woning. Woningeigenaren die al veel energiebesparende maatregelen hebben genomen, kunnen ook kijken naar de mogelijkheden van aardgasvrije wonen.

Duurzaam Bouwloket
Het digitale loket is opgericht om via een professionele en onafhankelijke partij informatie en tips te ontvangen. Hierbij kan men denken aan subsidie- en financieringsregelingen. Op de website zijn ook diverse bespaartips te vinden. “Duurzaam Bouwloket verzorgt niet alleen voor onze gemeente het energieloket, maar voor de hele provincie Overijssel”, zegt beleidsmedewerker Wim Poortinga.

Fysieke voorziening
“In Hellendoorn hebben we gekozen voor een extra fysieke voorziening door het inzetten van wooncoaches van de stichting Duurzaam Thuis Twente”, voegt Poortinga toe. Deze coaches komen bij mensen thuis om te helpen met de aanpak van de eventuele verduurzaming. “In 2020 zijn er, ondanks de coronamaatregelen, door de wooncoaches nog 138 huisbezoeken afgelegd.” Wanneer de coronamaatregelen niet langer van kracht zijn, zullen er ook inloopspreekuren komen in het Duurzaamheidscentrum aan de Grotestraat in Nijverdal.

Nije Noord
Burgemeester Anneke Raven liet in december aan deze krant weten dat alle kernen bezig zijn met hoe er minder energie verbruikt kan worden. Een voorbeeld hiervan is de nieuwbouwwijk “Nije Noord”. Hier zijn de huizen compleet gasloos en de plaats van de cv-ketel is ingenomen door een warmtepomp.

Advies
Woningeigenaren die vragen hebben of graag advies willen, kunnen contact opnemen met de helpdesk. Per mail kan dit via info@duurzaambouwloket.nl en telefonisch via 072-77 33 956. Een persoonlijk gesprek met een van de wooncoaches uit de gemeente Hellendoorn kan gepland worden via 088- 18 50 130 of info@duurzaamthuistwente.nl. De gemeente laat verder weten dat er op dit moment wel telefonische spreekuren met de wooncoaches mogelijk zijn.
Tekst: EG-WÉL




De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 1 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 3 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 16 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 21 uur geleden
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 23 uur geleden
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je gisteren
Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark 17 apr, 19:45