Foto: Wim Beunk

Nederlands waterpoloteam eindigt als vijfde tijdens OKT

ROTTERDAM/NIJVERDAL - De Nederlandse waterpolomannen, met daarin Ravijnspeler Jorn Muller maar ook Jorn Winkelhorst en Eelco Wagenaar (de laatste twee mannen zijn actief geweest bij Twentse clubs), zijn er niet in geslaagd een Olympisch Ticket te behalen voor de Olympische Spelen later dit jaar in Tokio.

Tot aan de kwartfinale van het toernooi, dat werd gespeeld in Rotterdam, kon het team van bondscoach Harry van der Meer goed mee komen. Zo werd er zondag 14 februari gestart tegen Duitsland (uitslag 11-10), werd maandag 15 februari verloren van Kroatië (8-25). Werd er dinsdag 16 februari gespeeld en gewonnen met 9-8 tegen Roemenië. Woensdag 17 februari tegen Frankrijk werd met 11-11 gelijk gespeeld. De Nederlandse ploeg speelde donderdag 18 februari tegen Rusland, die nipt werd verloren met 10-11. Vrijdag werd in de kwartfinale met 13-7 verloren van waterpolo grootmacht Montenegro. Met deze verlieswedstrijd, die evenals de voorgaande wedstrijden werd uitgezonden op NOS.nl, was de kans op een OS ticket verkeken.

Jong talent
De sterke mannenploeg, die van alle andere landen veel lof oogstten, wist zich daarna echter nog wel te herpakken door Georgië met 14-11 te verslaan. Muller en zijn teamgenoten sloten het OKT in Rotterdam af met wederom een wedstrijd tegen Frankrijk die dit keer met 10-9 werd gewonnen. Commercieel directeur van de KNZB en voormalig bondscoach Robin van Galen wanhoopte na afloop van het toernooi niet. Er staat volgens hem weer een Oranje mannenteam, dat de komende jaren door kan groeien. Ook zit er behoorlijk wat jong talent aan te komen. Bij Z&PC Het Ravijn zijn ze trots op de prestaties die Jorn Muller met het Nederlands Team geleverd heeft.
Foto: Wim Beunk

Meer berichten
 
Auto zoeker