Foto: Wim Beunk

Dames 1 onderuit tegen UZSC; Heren 1 gelijk ZPC Amersfoort

NIJVERDAL - De waterpolodames van Het Ravijn hebben zaterdagmiddag in eigen huis bij hervatting van de Eredivisie waterpolocompetitie een forse nederlaag geïncasseerd. Tegen gastploeg UZSC uit Utrecht werd de ploeg van trainer-coach Wicher Diallo met 10-21 verslagen. De waterpoloheren van Het Ravijn speelden in het Amarenabad van Amersfoort met 9-9 gelijk in voorlopig de laatste wedstrijd om de KNZB beker.

Woordvoerster Laura Boerdam over de grote nederlaag van dames 1: “We begonnen de wedstrijd sterk, maar al snel misten we belangrijke kansen waardoor we achter de feiten aanliepen en dat leidde bij UZSC tot doelpunten. We herpakten ons in de 3e en 4e periode goed en speelden toen ons eigen spel. UZSC bleek echter een maatje te groot wat resulteerde tot een groot verschil in de eindstand.”

Laatste periode
De waterpoloheren van trainer-coach Ron Loos hadden volgens aanvoerder Lars Gottemaker drie periodes lang het beste van het spel tegen ZPC Amersfoort, maar lieten dat in de laatste periode los. Jammer, oordeelde Gottemaker. “Amersfoort ging optimistischer spelen en kwamen daardoor langszij.”

Komende wedstrijden
Dames 1 heeft de komende twee weken de tijd om de grote nederlaag te verwerken en om te zetten naar een positieve vibe. Zij treden zaterdag 6 maart in het eigen bad weer aan voor de Eredivisie competitie. Om 14.30 uur is het Edese Polar Bears dan de tegenstander in Nijverdal. Heren 1 komt zaterdag 27 februari wel aan de bak. In het Groenhovenbad van Gouda spelen dan de nummer 1 en de nummer drie van de Eredivisie tegen elkaar. Om 16.00 uur zijn de heren van Widex/GZC-Donk, koploper in de Eredivisie dan de tegenstander van de ploeg van Loos.

Statistieken Dames
Zwembad Het Ravijn Nijverdal. Dames 1 Het Ravijn-UZSC: 10-21. Periodestanden: 1-4, 4-10, 6-15, 10-21. Doelpunten Het Ravijn: Noa de Vries 3x, Margreet ter Schure 2x, Laura Boerdam 2x, Lotte Beunk 2x, Nina Scholten 1x. Doelpunten UZSC: Nerida Drewes 6x, Dagmar Genee 4x, Amarens Genee 3x, Esther Scheij 3x, Hanna Hogervorst 3x, Sam Jutte 1x, Karen Haksteen 1x.

Statistieken Heren
Zwembad Amarena Amersfoort. ZPC Amersfoort-Het Ravijn: 9-9. Periodestanden: 1-3, 4-6, 5-7, 9-9. Doelpunten ZPC Amersfoort: Max van der Werve 3x, Mees Keuning 2x, Mark Siewers 1x, Sebastiaan van Mil 1x, Lars Reuten 1x, Sam Kunz 1x. Doelpunten Het Ravijn: Yoran Loos 4x, Lars Gottemaker 2x, Sam Stertefeld 1x, Bas Jan Dijkink 1x, Bas ter Brake 1x.

Meer berichten
 
Auto zoeker