Afbeelding

Nut en genoegen speelt niet in 2021

Algemeen

NIJVERDAL – De Nijverdalse toneelvereniging Nut en Genoegen ziet er van af om in 2021 de planken op te gaan. Het bestuur vindt het gezien alle onzekerheden ondoenlijk om dit jaar in een vol ZINiN theater te gaan spelen.

Voorzitter van de toneelvereniging Joop Timmer had liever een ander besluit genomen, maar zegt dat het niet anders kan. “We keken er echt naar uit om eindelijk weer te kunnen oefenen en te werken naar een prachtig optreden in het eerste weekend van november. Maar vanwege het coronavirus kunnen we nog niet beginnen met oefenen en onze rollen ontwikkelen. Wanneer dat wel kan blijft voorlopig onzeker. Hierdoor is het niet mogelijk om begin november een kwalitatief goed toneelstuk op te kunnen voeren”

Allo Allo
In het jubileumjaar 75 jaar bevrijding paste het toneelstuk 'Allo Allo'. “Maar dat is nu niet meer actueel”, aldus regisseur Frank Ruiter. “Wij gaan daarom op zoek naar een nieuw stuk om te spelen in november 2022. Een stuk met bijzondere types en met veel humor, daar zijn we wel weer aan toe!”

Kindervoorstelling
De spelers van Nut en Genoegen kunnen zich, zodra de maatregelen dit toelaten, wel richten op de kindervoorstelling van februari 2022. Hiervoor is meer voorbereidingstijd dan normaal. Dat geeft voor regisseuse Milou Nijenhuis de mogelijkheid om groter uit te pakken. “Meer tijd betekent ook meer mogelijkheden in de uitvoering. Vorig jaar hadden we bij 'Sprookjes met een (Grimm) lach' al een prachtig decor en een script waarbij de spelers de ruimte hadden om zich volledig te ontplooien. Nu mag ik nog iets groter uitpakken, dat gaan onze toeschouwers zeker merken. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in.”

Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 34 minuten geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 3 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 4 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 16 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 18 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 20 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema gisteren
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 24 apr, 08:05