Volg de online cursus EHBO

HELLENDOORN - Stichting De Welle, WierdenDoet! en HellendoornDoet! lanceren in het kader van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet / Mensen maken Nederland diverse (online) trainingen voor vrijwilligers. Onder de naam Vrijwilligerscollege komen in de loop van dit jaar diverse interessante thema’s aan bod. Als eerste: EHBO.

De eerste training vindt plaats op donderdag 25 maart van 14.00 tot 15.30 uur en gaat in op Eerste Hulp bij Ongelukken. Feja Schonewille zal deze training voor vrijwilligers(organisaties) verzorgen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zowel thuis als tijdens het doen van vrijwilligerswerk kunnen er ongevallen gebeuren bij volwassenen en kinderen, zoals vallen, verslikken of brandwonden. Ook situaties met ziektes en hartproblemen kunnen in de naaste omgeving ontstaan. Als dit gebeurt, wil je natuurlijk weten hoe je moet handelen.

Aanmelden
Schrijf je in voor deze online workshop in een ongedwongen sfeer zodat je weet hoe je kunt handelen in dergelijke situaties. Deelnemers ontvangen echter geen certificaat. Aanmelden kan voor 22 maart via hellendoorndoet@stichtingdewelle.nl. De gehele planning van het Vrijwilligerscollege is te bekijken via www.stichtingdewelle.nl/vrijwilligerscollege/.

Andere thema’s 2021
Door middel van (online) trainingen en workshops kunnen vrijwilligers uit de gemeente Wierden en Hellendoorn gedurende het hele jaar leren over actuele onderwerpen die van pas komen binnen het vrijwilligerswerk. In de volgende maanden komen onder meer de onderwerpen eenzaamheid, dementie, publiciteit, fondsenwerving en positieve gezondheid aan bod.

Meer berichten
 
Auto zoeker