Afbeelding

Scouting Albaldah collecteert online voor Jantje Beton

Algemeen

HAARLE - Van maandag 8 tot en met zaterdag 13 maart is de Jantje Beton collecte. Ook Scouting Albaldah in Haarle doet mee, omdat de helft van de opbrengst naar hun eigen clubkas gaat. Dit jaar zullen de scouts niet bij u aan de deur komen in verband met het coronavirus. Toch kunt u uw gift aan de Jantje Beton Collecte en daarmee ook aan Scouting Albaldah doen!

Via de website https://jantjebeton.digicollect.nl/scouting-albaldah (ook bereikbaar door het scannen van de QR-code) kunt u dit jaar uw bijdrage leveren aan de collecte. Buitenspelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Drie op de tien kinderen spelen niet of slechts één keer per week buiten. Steeds meer kinderen kunnen niet lid worden van een club of jeugdvereniging. Deze kinderen zijn aangewezen op een speelplek in de buurt.

Erg belangrijk
Voor kinderen in kwetsbare speelposities is buitenspelen vaak onmogelijk. Terwijl spelen ontzettend belangrijk is voor ieder kind. Slootje springen, verstoppertje doen in de straat of buiten met vriendjes de wereld verkennen. Een leven zonder buitenspelen is ondenkbaar voor opgroeiende kinderen. De rol van scoutingclubs, jeugdverenigingen en leuke speeltuinen in de buurt wordt daarom steeds belangrijker. Het is daarom meer dan ooit hard nodig om geld op te halen.

Help de scouting
Scouting Albaldah is de Scoutinggroep voor Haarle en de ruime omgeving. De groep bestaat sinds 2007 en inmiddels hebben bijna vijftig jeugdleden elke week een hoop plezier bij deze nog jonge Scoutinggroep. Behalve leden uit Haarle zelf weten ook steeds meer kinderen uit het buurdorp Luttenberg scouting te waarderen. De helft van de opbrengsten besteedt Jantje Beton aan speelprojecten in heel Nederland. De andere helft is voor de eigen clubkas. Die opbrengst is heel erg welkom om het Scoutingspel vanuit hun blokhut Spoorzicht aan de Almeloseweg in Haarle te kunnen blijven spelen.


Foto:

Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 5 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 7 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 9 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 11 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 12 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 13 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 15 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 27 mrt, 17:45