Afbeelding

Jumbo viert 100-jarig bestaan

Algemeen

NIJVERDAL – Het familiebedrijf van supermarktketen Jumbo bestaat 100 jaar, dit viert de keten graag met haar klanten. Zo ook de Nijverdalse vestigingen aan de Grotestraat en op het Kuperserf.

Om het 100-jarig bestaan extra te vieren, zijn er prijzen te winnen met de zogenoemde Jumbo Extra’s. Met een pas kan men normaal gesproken sparen voor gratis boodschappen en korting op dagjes weg. Nu zijn er onder andere reizen naar Colombia en Frankrijk mee te winnen.

Jumbo Grotestraat
Als filiaalmanager Ard Naberman kijkt naar de supermarkt aan de Grotestraat, merkt hij dat er sinds de opening in 2010 wel het een en ander veranderd is. “Thuisbezorging van boodschappen heeft echt een vogelvlucht gemaakt de laatste jaren”, aldus de filiaalmanager. Verder zegt hij dat Jumbo erg lokaal betrokken is. “We doen best veel sponsoring, ook voor kleinere organisaties. We hebben emballageacties waar er goede doelen gekoppeld worden aan de opbrengst van een emballagebox. Daar wisselende veel verschillende doelen elkaar in af.”

Vernieuwingen
De nieuwste aanwinst voor de supermarkt is een vier meter lange stelling met HEMA-producten. Naberman zegt zelf in de nabije toekomst zelfscan in de winkel te willen, net als de Jumbo op het Kuperserf. “En er wordt nog gekeken naar eventuele verbouwingen”, vult hij aan.

Extra Jubileum
Kassière Erna Teesselink viert in 2021 haar 40-jarige jubileum als werknemer bij de supermarkt aan de Grotestraat. “Ik ben in 1981 begonnen, toen was het nog gewoon De Boer”, zegt Teesselink. Volgens de kassière is de grootste verandering de manier van werken. Vroeger ging ze na schooltijd richting het werk en kon ze meteen aan de slag, nu wordt alles gepland. “Toentertijd waren de wachtrijen ook veel langer, soms tot achterin de winkel. Met de kerstdagen deelden we als personeel dan kerstkransjes uit in de rijen.” Een ding verandert er niet voor haar. “Ik zit altijd achter kassa 2!” Het gebeurt regelmatig dat mensen speciaal bij haar naar de kassa gaan voor een snelle babbel. “Bij sommigen ga ik zelfs op de koffie”, lacht ze.

Tekst: EG-WÉL  

Afbeelding
Voorstelling ‘Hoopvol’ in Openluchttheater 1 uur geleden
Afbeelding
Gerben Löwik Classic gaat langs mooiste plekjes 3 uur geleden
Afbeelding
De mooiste plekken in het hart van Overijssel 7 uur geleden
Afbeelding
Uitreiking Cultuurprijs aan actrice Johanna ter Steege 19 uur geleden
Afbeelding
Waterpolozussen terug bij Het Ravijn 21 uur geleden
Afbeelding
Gratis inzameling van plastic verpakkingen en glas voor organisaties en bedrijven gisteren
Afbeelding
Nijverdals Mannenkoor huldigt jubilarissen 16 mei, 12:01
Afbeelding
Reflectie van ChristenUnie op plannen Koestraat 16 mei, 09:54